METEOROLOGIJA > Temperatura, padavine, vjetar...

OBLACI

<< < (3/4) > >>

Mađo:
Nemoraš brisat, nek imamo ovo na dva mjesta.  :62: :45:

Nikola:
Ok  :59:
U servis mi je digitalni,bice slika od mene kad se popravi.

mladen82:
evo sto sam ja uhvatio sa mobilnim 26.tog februara ove godine
isa sam sa Zabjela prema semaforima na raskrsnici CT-NK
http://www.dailymotion.com/video/xxxc57_cudni-oblaci-podgorica-26-feb-2013_news#.UTObKTseLQc
interesantno je da nije ni kap kise pala u Podgorici to predvece

FGump:

Društvo, postoji jedna tema o kojoj bih volio da čujem mišljenje ljudi sa ovog foruma...
Naime, čitao sam nešto o tzv. "chemtrails"... ovo je priča koja je u domenu teorije zavjere i kao svaka takva priča, neko vjeruje u nju a neko ne. Ono što bih ja želio ovom temom da postignem je da čujem šta ljudi od nauke imaju reći vezano za tu priču.

Juče sam iz Nikšića išao do Titograda i snimio neke oblake...

Davno sam počeo da posmatram nebo tj. tragove aviona na njemu i da se pitam ima li tu nešto ili je sve izmišljotina...

Ono što je zanimljivo u nekim snimcima koji postoje na YT je to da ova isparenja uopšte ne dolaze od izduvnih gasova motora...pogledajte video sa ovih linkova...

Dakle i ja  sam siguran da kada ostaje trag na nebu i ubrzo se izgubi da je to od izduvnih gasova koji se kondezuju i još znam da avioni nekada prije nego slete ispuste gorivo (kod hitnih slučajeva), ima i onih aviona koji su namijenjeni za gašenje požara pa se i ti snimci mogu namjerno ili nenamjerno upotrijebiti kao "dokaz"...e sad ako poslije ovoga ostane nešto da nema ovako logično objašnjenje onda tu nastupe teoretičari sa svojim teorijam zavjere...
Ima li tu stvarno nešto, to već ne znam.

zec:
Najpre pozdrav tebi!

Cenim to što si pomenuo ovu temu,ali odmah ti moram reći da je zaista gubljenje vremena baviti se ovim stvarima,jer je u pitanju još jedna od teorija zavere ljudi koji ne znaju da razdvoje atmosferu na slojeve,a kamoli nešto više.

Avioni lete na prosečnoj visini izmedju 12 i 20km,a koriste gorivo koje je ugljovodonik-kerozin.Sagorevanjem ugljovodonika dobija se ugljen dioksid i voda.To je produkt iz motora koje mi vidimo na nebu.Koliko će biti vidljivi ti tragovi koji su produkt sagorevanja zavisi od stanja atmosfere.Prelazak u gasnu fazu može trajati duže ili kraće.Duže zadržavanje na nebu u visini leta biće pred promenu vremena,tj. pri nižem vazdušnom pritisku,većoj vlažnosti vazduha,dok će se ti tragovi vrlo brzo povući pri lepom,stabilnom vremenu.Ti izduvni produkti će kad-tad završiti na tlu,a razlog zašto se oni šire u atmosferi su ti jer se razmaci izmedju molekula vode i CO2 pri padanju na tlo povećavaju,jer deluje sila zemljine teže.Uostalom,tu nema nikakvih hemijskih materija koje su nepoznate,tako da strahu nema mesta.

--- Quote ---Juče sam iz Nikšića išao do Titograda i
snimio neke oblake...
--- End quote ---
Koje si oblake snimio?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version