Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju ZHMS CG

Crna Gora

Aktuelnosti

Korejska donacija – brod „Sejong“

Datum: 02.12.2022.


Danas je u Tivtu predstavljen brod „Sejong“, koji je ZHMS CG dobio kao donaciju Ambasade Koreje za Srbiju i Crnu Goru.

Ova vrijedna donacija, brod koji je specijalno dizejniran i proizveden za sprovođenje hidrografskih istraživanja na moru, je rezultat veoma uspješne saradnje hidrografskih službi Crne Gore i Koreje.

Na ceremoniji povodom predstavljanja i predaje broda, govorili su Nj.E. Đeung LI, Ambasador Republike Koreje i Direktorica ZHMS-a, Dušica Brnović.

Govor korejskog Ambasadora.pdf

Govor direktorice ZHMS CG.pdf

 
15
Jan 2023.
Zbog prognostički očekivane značajne meteorološke situacije i potencijalno mogućih posljedica, ZHMS izdaje Upozorenje-Vanrednu meteorološku informaciju koja se odnosi na obilne padavine i jak-olujni južni vjetar (16.-21. januar 2023.).
04
Jan 2023.
Sam početak 2023.godine u znaku je vrlo značajne meteorološke situacije, koja je u pojedinim mjestima uslovila ekstremno visoke temperature vazduha, za ovo doba godine. Ova meteorološka situacija ima dvostruko negativan uticaj. Prvo, što su ekstremno visoke temperature na visini oko 1500mnv i izostanak snijega. Drugo, što narušava stanje kvaliteta vazduha, na način što determiniše enormno visoke koncentracije PM čestica u urbanim sredinama.
30
Dec 2022.
Bilo je zadovoljstvo dijeliti sa Vama poslovni uspjeh ove godine i u ime cijelog našeg kolektiva, VAM se želim zahvaliti na tome! Nadamo se da ćemo u 2023. godini nastaviti ovo uspješno poslovno prijateljstvo i da ćemo zajedničkim snagama dostići još veće poslovne ciljeve, ali i da ćemo više uživati u privatnom životu, porodici i prijateljima.

HMZ Srbije
HMZ Hrvatske
HMZ BiH
HMZ Makedonije

Pristup informacijama

Vodič


Zahtjev

Nautički vodič

Prodaja peljara

Putujete?

Prognoza na putevima!

April-2021

Sumrak nad jezerom


Kontakt:
  • IV proleterske 19,
    81000 Podgorica,
    Crna Gora
  • office@meteo.co.me
  • +382 20 655 183
  • +382 20 655 197