Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju ZHMS CG

Crna Gora

Aktuelnosti

Press konferencija FORS-ZHMS

Datum: 24.11.2022.


Danas je održana press konferencija FORS Montenegro i ZHMS CG, povodom uručivanja vrijedne opreme Zavodu, u okviru projekta "Nepogode ne poznaju granice 2".

Projekat „Nepogode ne poznaju granice 2“,  koji u Crnoj Gori sprovodi FORS Montenegro, finansiran je od strane Evropske unije u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020. Ugovorno tijelo za projekat je Ministarstvo finansija Crne Gore, dok ga kofinansira Ministarstvo javne uprave. Projekat se na albanskoj strani realizuje sa prefekturom Skadar.

Na press konferenciji govorili su:  Veselin Šturanović - izvršni direktor FORS Montenegro, Dušica Brnović -direktorica ZHMS CG, Melanie Bride -predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Bojan Vujović - v.d. generalnog direktora Direktorara za evropske fondove/Zamjenik Nacionalnog IPA koordinatora u Ministarstvu evropskih poslova.

Press release novembar 2022. FORS.pdf

Press konferencija FORS Dusica Brnovic.pdf

Predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori - Melanie Bride.pdf

                           

 

 

 
15
Jan 2023.
Zbog prognostički očekivane značajne meteorološke situacije i potencijalno mogućih posljedica, ZHMS izdaje Upozorenje-Vanrednu meteorološku informaciju koja se odnosi na obilne padavine i jak-olujni južni vjetar (16.-21. januar 2023.).
04
Jan 2023.
Sam početak 2023.godine u znaku je vrlo značajne meteorološke situacije, koja je u pojedinim mjestima uslovila ekstremno visoke temperature vazduha, za ovo doba godine. Ova meteorološka situacija ima dvostruko negativan uticaj. Prvo, što su ekstremno visoke temperature na visini oko 1500mnv i izostanak snijega. Drugo, što narušava stanje kvaliteta vazduha, na način što determiniše enormno visoke koncentracije PM čestica u urbanim sredinama.
30
Dec 2022.
Bilo je zadovoljstvo dijeliti sa Vama poslovni uspjeh ove godine i u ime cijelog našeg kolektiva, VAM se želim zahvaliti na tome! Nadamo se da ćemo u 2023. godini nastaviti ovo uspješno poslovno prijateljstvo i da ćemo zajedničkim snagama dostići još veće poslovne ciljeve, ali i da ćemo više uživati u privatnom životu, porodici i prijateljima.

HMZ Srbije
HMZ Hrvatske
HMZ BiH
HMZ Makedonije

Pristup informacijama

Vodič


Zahtjev

Nautički vodič

Prodaja peljara

Putujete?

Prognoza na putevima!

April-2021

Sumrak nad jezerom


Kontakt:
  • IV proleterske 19,
    81000 Podgorica,
    Crna Gora
  • office@meteo.co.me
  • +382 20 655 183
  • +382 20 655 197