Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

14.12.2018. Visina snijega u 7h
(u cm)

ZABLJAK: 31
KOLASIN: 21
SAVNIK: 18
BERANE: 17
ANDRIJEVICA: 14
ROZAJE: 13
PLAV: 10
PLUZINE: 8
B.POLJE: 8
PLJEVLJA: 7
CETINJE: 4
NIKSIC: 3
> Cijeli spisak

13.12.2018.
Temperatura mora u 13:00h

Petrovac: 17Budva: 17Bar: 17Ulcinj: 16Herceg Novi: 16

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
13. Apr 2010.
Sajam ekologije

U prestonici crnogorskog turizma, Budvi, u periodu od 21-23. aprila 2010. godine, će se održati 16. Sajam ekologije.

Sajam ekologije u Budvi će pored izlagačkog dijela biti propraćen bogatim kulturno-umjetničkim programom, a stručna predavanja biće organizovana u neposrednoj blizini samog izlagačkog prostora. Po šesnaesti put za redom, Sajam ekologije okuplja izlagače, predavače, izvođače, učesnike svih uzrasta iz cijele Crne Gore i šire, u vremenu kada se budi eko-svijest, a suživot s prirodom teži približiti većem broju ljudi.

S obzirom da smo kao prestižna institucija od vitalnog državnog značaja opredijeljeni za razmjenu ideja i praktičnih primjena tehnika i tehnologija, a imajući u vidu aktuelne svjetske trendove organizujemo prvog dana sajma, 21. aprila, sljedeća predavanja u okviru tematske cjeline „Uticaj prirodnih hazarda i klimatskih promjena na ekosistem Skadarskog jezera“:

• Sistem ranog upozorenja i poplave u regionu Skadarskog jezera i delte rijeke Bojane, predavač: Mirjana Ivanov, rukovodilac Sektora za primijenjenu meteorologiju;
• Modifikacija vremena i klimatske promjene, predavač: prof.dr. Mlađan Ćurić, Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu, Institut za meteorologiju,
• Uticaj poplava na mikrobiološki i fizičko-hemijski kvalitet vode Skadarskog jezera, predavač: Pavle Đurašković, rukovodilac Sektora za životnu sredinu.
Kroz aktivnosti na sajmu, koje će biti medijski propraćene, javnost Crne Gore će se upoznati sa aktuelnom situacijom u oblasti zaštite životne sredine.
Pozivamo sve zainteresovane da nas posjete na Sajmu ekologije u Budvi.

Program manifestacije
Category:Aktuelnosti