Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

23.04.2017. Visina snijega u 7h
(u cm)

ZABLJAK: 15
KOLASIN: 9
> Cijeli spisak

22.04.2017.
Temperatura mora u 13:00h

Petrovac: 17Budva: 16Bar: 16Ulcinj: 16Herceg Novi: 15

Interactive

Kontakt Forum

PLIMA I OSEKA

Prognoza za Luku Bar Plima i osjeka

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
26. Feb 2010.
Posjeta Hrvatskom hidrografskom institutu

Direktor Hidrometeoriološkog zavoda Crne Gore, sa saradnicima posjetio je od 21. do 23. februara Hrvatski hidrografski institut u Splitu

Tom prilikom potpisan je Ugovor o saradnji, kojim su definisane obaveze ove dvije institucije.
Zajednička saradnja doprinijeće poboljšanju odnosa i razmjene informacija, podataka, publikacija i td. u oblasti hidrografije, okeanografije, nautičke kartografije, bezbjednosti plovidbe i zaštite životne sredine. Takođe su definisane obaveze na realizaciji projekata prekogranične saradnje i njihovo kandidovanje prema fondovima Evropske komisije i drugim potencijalnim donatorima. Tokom trodnevne posjete delegacija Hidrometeorološkog zavoda je imala priliku da se upozna sa dostignućima u razvoju Hrvatskog Hidrografskog instituta i njihovim projektima, kadrovskom i tehničkom opremljenošću. Tokom razgovora sa direktorom Hrvatskog Hidrografskog instituta i njegovim saradnicima, postignut je dogovor o dostupnosti baze podataka bivšeg Hidrografskog instituta jugoslovenske ratne mornarice, koje se odnose na akvatoriju Crnogorskog dijela Jadranskog mora. Takođe je dogovoreno da u poslovima premjera i kartiranja Hrvatskog Hidrografskog instituta, povremeno učestvuju inžinjeri iz sektora za hidrografiju Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore.
Tokom boravka u Splitu, delegacija je posjetila Pomorski meteorološki centar Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske. Postignut je dogovor o razmjeni informacija o stanju vremena, morskih talasa, klime i prognoze vremena za pomorce.
Category:Aktuelnosti