Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

20.11.2017. Visina snijega u 7h
(u cm)

ZABLJAK: 12
ROZAJE: 8
KOLASIN: 5
PLAV: 2
PLJEVLJA: 1
> Cijeli spisak

20.11.2017.
Temperatura mora u 13:00h

Petrovac: 17Budva: 17Bar: 16Ulcinj: 16Herceg Novi: 15

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
19. Oct 2007.
Konferencija direktora HMZ jugoistočne Evrope

U Beogradu je u organizaciji Republičkog Hidrometeorološkog zavoda Srbije održana sedma neformalna konferencija direktora Hidrometeoroloških zavoda jugoistočne Evrope.

Na konferenciji kojoj su prisustvovali direktori Hidrometeorloških zavoda Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Srbije, Finske i Slovačke, kao i predstavnici Svjetske meterološke organizacije (WMO) prezentovana su dva zajednička projekta:

Sedma ICEED konferencija je podržala implementaciju projekta WB-UN/ISDR-WMO: “Jačanje Hidrometeoroloških servisa u jugoistočnoj Evropi” (Ciljne zemlje: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija i Srbija).

WB/WMO Projekat “Razvoj i unaprijeđenje hidrometeorološkog sistema osmatranja, informisanja i prognoze u basenu rijeke Save”. (Ciljne zemlje: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Albanija).

S obzirom da se zemlja predsjedavajuća ICEED Konferencijama mijenja svake godine, za zemlju predsjedavajuću osme Konferencije izabrana je Crna Gora, odnosno Hidrometeorološki zavod Crne Gore.

Category:Aktuelnosti