Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

25.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Budva: 20Bar: 20Ulcinj: 20Herceg Novi: 18

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
15. Oct 2020.
Članstvo u ECMWF

U skladu sa aktuelnom situacijom, 14.oktobra, održan je on-lajn sastanak Savjetodavnog odbora zemalja pridruženih članica Evropskog centra za srednjoročne prognoze vremena – ECMWF.

Tokom sastanka predstavnici ECMWF-a, Generalna direktorica Florence Rabier i njeni savjetnici Fabio Venuti i Florian Pappenberger, upoznali su predstavnike zemalja pridruženih članica ECMWF-a sa progresom Centra u poslednjih godinu dana, predstavili finansijski izvještaj i dali kratak pregled četvorogodišnjeg programa aktivnosti Centra, za period 2021-2024.

U okviru sjednice izabrani su novi predsjednik i potpredsjednik odbora zemalja pridruženih članica ECMWF-a i utvrdio se termin sledećeg ECMWF sastanka savjetodavnog odbora zemalja pridruženih članica.

U radu on-lajn savjetodavnog odbora, učestvovao je direktor ZHMS-a, Luka Mitrović, sa savjetnicima Angelom Marčevim i Ivanom Adžić. Ovo je vjerovatno poslednji sastanak savjetodavnog odbora zemalja pridruženih članica ECMWF-a, u kome ZHMS učestvuje kao pridružena članica, s obzirom da je Crna Gora pokrenula procedure za prijem u stalno članstvo u ECMWF i čija se finalizacija očekuje krajem tekuće ili početkom sledeće godine.

Category:Aktuelnosti