Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
12. Aug 2020.
Premjer akvatorija Ade Bojane i Velike Ulcinjske plaže

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju, u saradnji sa JU Zavod za geološka istraživanja, realizuje batimetrijsko-hidrografski premjer akvatorija Ade Bojane i Velike Ulcinjske plaže, u skladu sa Zaključkom Vlade Crne Gore broj 07-3078 od 18. juna 2020. godine, kao i Sporazumom o finansiranju, prikupljanju ulaznih podataka i izradi Studije očuvanja i revitalizacije plaže na Adi Bojani, s prijedlogom rješenja, potpisanim između Ministarstva održivog razvoja i turizma, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i JU Zavodom za geološka istraživanja.

U cilju prikupljanja postojećih relevantnih ulaznih podataka za potrebe izrade gore pomenute Studije, Zavod za hidrometeorlogiju i seizmologiju će izvršiti hidrografsko-topografska snimanja obale i morskog dna prostora Velike plaže i ostrva Ada Bojana, u periodu od 10. do 31.avgusta tekuće godine.

U istom periodu, firma DOO „Đelović“, u saradnji sa DOO „Licenca“, izvršiće geodetsko snimanje obale.

Gore navedenim aktivnostima, obezbjediće se podaci za analizu početnog stanja, kao i definisanje predloga mjera za programirano očuvanje i revitalizaciju plaže na Adi Bojani, što predstavlja osnovni zadatak Studije.
Category:Aktuelnosti