Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

14.12.2018. Visina snijega u 7h
(u cm)

ZABLJAK: 31
KOLASIN: 21
SAVNIK: 18
BERANE: 17
ANDRIJEVICA: 14
ROZAJE: 13
PLAV: 10
PLUZINE: 8
B.POLJE: 8
PLJEVLJA: 7
CETINJE: 4
NIKSIC: 3
> Cijeli spisak

14.12.2018.
Temperatura mora u 13:00h

Petrovac: 17Budva: 17Bar: 16Ulcinj: 16Herceg Novi: 15

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
14. Mar 2014.
Obilježavanje svjetskog dana meteorologije

Povodom obilježavanja Svjetskog dana meteorologije (23.mart), a u skladu sa ovogodišnjom temom „Vrijeme i klima: Angažovanje mladih“, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju u saradnji sa par osnovnih i srednjih škola, organizuje edukativne časove sa istoimenom temom. Direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, mr Luka Mitrović, učenike će upoznati sa fenomenom klimatskih promjena, njihovim uticajima na prirodni ambijent u Crnoj Gori, razlogom Svjetske meteorološke organizacije za odabirom ovogodišnje teme i sl.

Kako se sledeće generacije pripremaju za promjene vremena i klime, mladi ljudi će imati aktivnu ulogu u monitoringu, razumijevanju i reakciji na vrijeme i klimu, danas i sjutra. Oni imaju kapacitet da promovišu svijest o klimi, ublažavanje i adaptaciju na klimu, ali da bi oslobodili pune potencijale mladih za bavljenje klimatskim promjenama, moramo biti u stanju da ih uključimo u formulisanje i sprovođenje politika koje utiču na njih danas, a ticaće ih se sjutra. Ovo su glavni motiv da se ovaj datum, obilježi upravo na ovaj način.
Časovi će se organozovati u periodu od 17. do 20.marta 2014., u nekoliko škola i to u: Resursnom centru za djecu i mlade - Podgorica; Gimnaziji Cetinje; Gimnaziji „Slobodan Škerović“ - Podgorica; Gimnaziji „Petar I Petrović Njegoš“ - Danilovgrad i Osnovnoj školi „Savo Pejanović“ - Podgorica.
Category:Aktuelnosti