Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

05.04.2020. Visina snijega u 7h
(u cm)

ZABLJAK: 3

05.04.2020.
Temperatura mora u 14h

Ulcinj: 15Budva: 14Bar: 14Herceg Novi: 14

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
30. Sep 2011.
Izvršni direktor EUMETNET u Crnoj Gori

27. septembra 2011. godine g-din Stiv Nojs, izvršni direktor EUMETNET je posjetio Hidrometeorološki zavod Crne Gore. Ovo je prva posjeta ovako visokog zvaničnika od kad je Crna Gora postala punopravna članica ove mreže.

Direktor g-din Luka Mitrović upoznao je g-dina Nojsa o aktivnostima Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore posebno u svijetlu ispunjavanja obaveza koje Crna Gora ima u procesu evropskih integracija.

G-din Nojs je pozvao g-dina Mitrovića da, kao zvanični predstavnik Crne Gore učestvuje u radu Skupštine EUMETNET, koja će se u novembru ove godine održati u Beogradu.

G-din Nojs je održao prezentaciju službenicima Hidrometeorološkog zavoda koji se bave poslovima od značaja za EUMETNET. Prvi dio prezentacije se odnosio na opšte informacije o strukturi EUMETNET mreže, programima i strategijama, a drugi dio je dao pregled budućih programskih aktivnosti za period 2013-2017.

EUMETNET

EUMETNET je mreža 29 evropskih nacionalnih meteoroloških službi. Ona obezbjeđuje okvir za programsku saradnju između članica na različitim poljima bazičnih meteoroloških aktivnosti, kao što su osmatranja i mjerenja, obrada podataka,osnovni prognostički produkti, istraživanja, razvoj i treninzi.

Vizija EUMETNET je da do 2020. godine osposobi svoje članice u cilju stvaranja isplative, svjetski priznate, zajedničke infrastrukture, koja će biti mnogo više operativna i integrisana sa zajedničkim osnovnim službama. Na taj način će članice moći ispuniti svoje dužnosti, poboljšati pojedinačne sposobnosti i stvoriti osnovu drugim članicama za zajednički javni informativni servis na nivou Evrope i njenih agencija.


Više informacija na vebsajtu:

http://www.eumetnet.eu/
Category:Aktuelnosti