Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

14.12.2018. Visina snijega u 7h
(u cm)

ZABLJAK: 31
KOLASIN: 21
SAVNIK: 18
BERANE: 17
ANDRIJEVICA: 14
ROZAJE: 13
PLAV: 10
PLUZINE: 8
B.POLJE: 8
PLJEVLJA: 7
CETINJE: 4
NIKSIC: 3
> Cijeli spisak

14.12.2018.
Temperatura mora u 13:00h

Petrovac: 17Budva: 17Bar: 16Ulcinj: 16Herceg Novi: 15

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
14. Jun 2011.
Okrugli sto u Kotoru

U okviru IPA - prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora, 2.6.2011. u Kotoru je održan okrugli sto "Zajednička promocija i unapređenje nivoa sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju".

Sastanku su prisustvovali predstavnici Hrvatskog hidrografskog instituta, Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, predstavnici Lučkih kapetanija, Uprave Pomorske Sigurnosti, Ministarstva obrane, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Agencije za zaštitu životne sredine, Porto Montenegra, Morskog dobra, lokalne turističke organizacije Kotora, Monte Marine Yahting kao i predstavnik Zajedničkog tehničkog sekretarijata IPA prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora.

Na okruglom stolu se razgovaralo o brojnim temama: regulisanje pitanja osiguranja i razmjenjivanje informacija o sumnjivim jahtama između dvije države, regulisanje otpadnih voda u marinama i teritorijalnim vodama, pranje brodova i jahti u lukama, problem neprilagođene brzine, zaštita domaćih ribara u obavljanju svoje djelatnosti, spašavanje na moru, definisanje zabrane ispuštanja odpadnih voda i smeća u našim vodama tako što bi nautičari trebali da imaju dokaz da su istovarili otpadne vode i smeće na dozvoljenim lokacijama. Sve korisne informacije za nautičare, turističke informacije o regiji, kao i važne podatke i opis sa dozvoljenim i nedozvoljenim radnjama trebalo bi da budu sastavni dio Nautičkog vodiča i tematskih nautičkih ruta, koje su predvidjene projektom.
Category:Aktuelnosti