METEOROLOGIJA > Meteorološki instrumenti i oprema

Digital max.-min. thermometar TFA Dostman

<< < (2/5) > >>

Bura:

--- Quote from: Madjo on December 16, 2011, 22:51:57 ---
Nek te dobro služi  :109: Fina stvarčica.

--- End quote ---

--- Quote from: MeteoLaik on December 16, 2011, 18:39:07 ---
Čestitke. :)

--- End quote ---


Hvala vam  :121:

Madjo:

--- Quote from: kecmi on April 10, 2012, 20:18:33 ---
I to imam u planu, ali je sada ne mogu jer, mi tamo posle podne dopire sunce do njega. Pa sam mislio sad za Vaskrs posto imam vremena da ga necim zastitim od sunca. Dovoljno da samo negdje na maloj udaljenosti, stavim neki predmet koji ce praviti sijenku na receptor. E sad sam htio da pitam, od kojeg bi materijala valjalo da to nesto napravim. Dal od drveta ili od nekog metala, lima, cega li? I ofarbacu ga u bijelo radi odbijanja zraka? Sta mislite?

--- End quote ---


Evo što bi mogao neko da ti uradi. Od pitará za cvijeće. Pogledaj  :81: Stevenson screen.

Bura:
Zanimljivo, mogao bih ovo bratu zadati da mi napravi, ali koliko je ovo funkcionalno. Mislim, plastika je u pitanju, pa se ona moze zagrijavat, moze pocet pucat od sunca? A?

Madjo:
Ovo ti je najbolji zaklon što možeš napraviti i preporučuju ga na svim meteorološkim forumima.Ima dobru cirkulaciju vazduha, a plastiku prefarbaj u bijelo.Valajlo bi kupiti malo deblje pitare.

Isprati uputstvo i neće bit problema.Tu sondu postavi uspravno u dno zaklona, ako sam dobro pročitao, i imaćeš podatke na koje ćeš moći da se osloniš.  :122:

Uostalom, moja AMS ima zaklon za senzore upravo takvog tipa. Pogledaj.


Što je najbolja fora, u isti zaklon možeš postaviti i druge senzore, npr ako nabaviš neki da mjeri vlažnost, i bukvalno imaš pola stanice.  :122:

Bura:
U redu, e sad samo moram nekoga nagovorit da mi pomogne oko ovoga. Mada cini mi se da ovo i nije bas komplikovano napraviti, mozda cu moc i sam.

Modjoni hvala  :121:--- Quote ---Što je najbolja fora, u isti zaklon možeš postaviti i druge senzore, npr ako nabaviš neki da mjeri vlažnost, i bukvalno imaš pola stanice.
--- End quote ---


Kada sam nabavljo ovaj moj termometar imao sam mogucnost da kupim koji ima i temperaturu i vlaznost. Ali s obzirom da mi vlaznost vazduha nije zanimljiv meteoroloski element nisam ga uzeo....   :82:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version