V otvoreno prvenstvo Crne Gore u prognozi vremena > II ciklus

II ciklus - komentari

<< < (188/189) > >>

Kaja:
Najprije, hvala na cestitkama.  :101:
Po svoj prilici moracu propustiti bar neko kolo u trecem ciklusu, a i da necu, tesko da bi me ovolika sreca mogla pratiti do kraja takmicenja.
Posteno bi bilo da pobjednik bude neko ko o meteorologiji i o prognozi vremena zna vise od mene.

Transmat:

--- Quote from: Madjo on December 29, 2011, 22:34:13 ---
 :67:  Pozdrav druže  :112:   Uživaj tamo i pošalji malo toga studa za Danilovgrad   :63:

--- End quote ---


Kako kad je Danilovgrad najhladniji na cijelom svijetu i u Beogradu  :11:

Madjo:

--- Quote from: Katarina on December 30, 2011, 00:06:21 ---
Najprije, hvala na cestitkama.
Po svoj prilici moracu propustiti bar neko kolo u trecem ciklusu, a i da necu, tesko da bi me ovolika sreca mogla pratiti do kraja takmicenja.
Posteno bi bilo da pobjednik bude neko ko o meteorologiji i o prognozi vremena zna vise od mene.

--- End quote ---


Nema da se propušta nijedno kolo Katarina!  Odustalo je već nekoliko takmičara koji su bili dobro pozicionirani.

Zasluženo si na čelo tabele i nema nikakve veze što imaš pomoć pri sastavljanju prognoze i to ništa nije strašno,sve je regularno. Svi mi imamo na neki način pomoć ili pomoćnike,bilo to finorezolucijski prognostički materijal, ili neki osjećaj koliko će đe bit stepeni,ili praćenje što najave prognostičari i što se piše ođe na forumu.

Da sam posluša ženu imao bih devetku prošlo kolo.  :16: Kad sam je kao ono pitao ",što misliš,kolika će bit najniža u Crnu Goru" kao iz topa mi je rekla -12,-13° !!  :07:   Ja rekoh muč,veze nemaš,nema šanse to odit toliko Ona veli "dobro,ti bolje znaš" :102:  :07:

Ukoliko ti preskočiš jedno kolo preskačem i ja jedno.
Ovo ti je ultimatum Katarina.  :83:

Miloš:
Evo i ja se solidarišem sa Mađom i preskačem jedno kolo.  :48:

A što se tiče pobjede na kraju, pošteno bi bilo da pobijedi onaj koji je to svojim prognozama zaslužio, pa koliko god pri tome imao pomoći, ili čak sreće. Znanje iz meteorologije uopšte nije ključno ovdje. Sjećam se drugog takmičenja dok sam bio još u srednjoj školi. Tada nisam imao elementarno znanje iz meteorologije kao nauke, pa mi prognoze nisu bile ništa lošije nego sada, poslije mnogo položenih stručnih ispita.
Ja bih volio kad bismo ove godine imali novog pobjednika takmičenja, tj. novo ime, eto za promjenu malo.  :83:

Jedino što želim je da treći ciklus bude nalik ovom drugom, jer je za razliku od prvog je bilo pravo uživanje sastavljati prognoze i pratiti stanje. Bukvalo smo u ovom ciklusu imali sve, od izrazito stabilnog vremena u prvom kolu, pa hladnog fronta u drugom, ciklonske cirkulacije i južnog strujanja u trećem, jakog sjevernog strujanja u četvrtom i temperaturne inverzije u zadnjem kolu... Samo nek i treći ciklus nastavi u tom tempu.

Miloš:

--- Quote from: Madjo on December 30, 2011, 09:30:09 ---Da sam posluša ženu imao bih devetku prošlo kolo.  :16: Kad sam je kao ono pitao ",što misliš,kolika će bit najniža u Crnu Goru" kao iz topa mi je rekla -12,-13° !!  :07:   Ja rekoh muč,veze nemaš,nema šanse to odit toliko Ona veli "dobro,ti bolje znaš" :102:  :07:

--- End quote ---


Imao sam i ja sličnu situaciju u prvom kolu ovog ciklusa, kad sam pitao brata, i on reče ko iz topa -5 za Tmin (a naravno nema nikakve veze sa meteorologijom). I poslušah ga, spustim sa -4 na -4.5, a bilo je -6 u Kolašinu. I osvojim bod.  :08:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version