Nije meteorologija, ali zaslužuje mjesto na forumu > Planine Crne Gore

Snijeg - sezona 2014/2015

<< < (3/23) > >>

niksicki:
A bilo je i za ocekivati ovakvu situaciju.Jutros su se kroz oblake vidjlele planine oko Nk.Zla gora i Njegosa skoro da ga nema ni u tragovima,Krnovo prosarano.Vidi se da je nesto snijega palo na Vucje.Prekornica,Moracke i Vojnik pod snijegom,koliko ga ima to je pitanje  :32:

niksicki:
Od juce ujutru je slika.Sa fejsbuka.

niksicki:
Slike se Orjena od danas i juce.Snijega na Orjen sedlu prema rijecima autora ima nesto preko jedan metar.Slike su sa fejsbuka.

:79: :79: :79: :79:

SnowHunter:
Samo Sanjin i Nikšićki aktivni na temi!  :45:

Malo govori i o tome kakva je zima. S druge strane, poređenje sa prethodnom kaže da ova zima nije uopšte loša. Evo već 30 dana imamo kompaktan pokrivač u zonama iznad 1000m, jeste da snijeg nije (bio) veliki, ali bilo je tu i vrlo lijepih prizora.

Izabrao sam za temu nešto fotografija iz CG planina od raznih autora (Boris Čelebić, PSD Prokletije-Plav, PSK Hajla-Rožaje, PK Oblun-Pogorica, PK Subra-Herceg Novi, PD Vučji zub-Trebinje, Visokogorci CG  :45: :45: :45:). Sve fotke su iz januara 2015...

Bjelasica - Štit:

Bjelasica - skijalište:

Grbaja za Novu godinu, snijega poprilično  :109:

Ljepota iznad Veruše:

Hajla:

Crno jezero i okolina Žabljaka:

Tali i Lukanje čelo:

Maganik:

Plavsko jezero i okolina:

Nešto slika s Orjena - Za Vratlom:

Orjen sedlo:

S uspona na Vučji zub:

Planinske predjele očekuje vrlo sniježan period, ''bijelog šlaga'' će biti napretek - nadam se i dobrih fotografija. A kakvih snjegova može biti u CG neka nas podsjete sljedeće fotografije.

Orjen sedlo 2013 - autor Oleg Stražičić...  :45:

Nevjerovatne fotke zavijanog katuna na Lisi (1878m) iz marta 2012 - autor Radević...  :45:

Da li će biti sličnih prizora ove sezone pokazaće narednih par mjeseci...  :79: :79: :79:

niksicki:
Kakve snjezine ove zadnje dvije sa Orjena i ovoga katuna  :45: :79:
Ja sam juce bio malo do Golije.Posto su bile velike kolicine padavina u ovom nasem podrucju,rekoh da vidim kakva je situacija gore.Iskreno,mislio sam da se snijeg nize spustio,posebno sto je zadnjeg padavinskog dana Gacko u popodnevnim casovima imalo samo 2 stepena,ali izgleda da su vec padavine bile stale.Snijezna granica je bila na oko 1500 mnv,po mojoj procjeni.Evo nesto slika.
Njegos,ovo bi trebalo da je najveci vrh

Dolje u selu(Javljen) snijega nema.Prije nove godine je bilo palo 45cm,kise uopste nije bilo,ali se citav istopio.
Na otprilike nekih 950 mnv djelovi u kojima je nanosilo ili dje je zalad imaju nesto snijega

Stozi

Na nekim mjestiima nameta ima po 1 metar.

Golije su bile pod oblakom.Ovo sam uspio slikati.

Malo je provijavao snijeg,ali ubrzo su se razisli oblaci

Kratki klip

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version