METEO ARHIVA > 2015

Oktobar 2015.

<< < (30/30)

demijan:
13 stepeni.sunčano i slab vjetar.posle dvodnevne košave djeluje kao da je 23 stepena

Јоца:

--- Quote from: sone on October 27, 2015, 16:40:20 ---Dobro dosao...bice zanimljivo da nam saljes podatke iz tvog kraja.Beograd je nekad imao dobre snjegove,pamtim 96 godinu i kraj decembra.Stizem u Obrenovac u armiju,kasarna pored Save,ma smrzavanje za mene iz toplih krajeva,bijase suvo i mrazovito a mi na strazi pored Save.Znam da smo mjerili svaku noc -12 do -15 u krugu kasarne.E nedje koliko me sjecanje drzi od 25 decembra pa sve do 5 januara snijeg ogroman navali,ljepota.Pamtim novogodisnju snijeznu noc a mi cistimo pistu na smjene.Bijase hladnoca te godine kratka ali snegovita.Vec posle 5 januara udarise kise i toplije vrijeme.Bilo je jos posle nesto snijega kasnije no se ne mogu datuma sjetit.Eto tako Joco...svako dobro zelim.

--- End quote ---

Да, да Београд је некада имао добре снегове, а великог снега има повремено и сада. Последњи велики снег је био онај из фебруара 2012 од 52 цм, а онда затим исте године децембра месеца поново је пао леп снег од 37 цм. Иначе, опште познато је да је Београд прилично велики и да лежи на доста брда, па је и температура другачија од једног дела града до другог дела града, а тако је и са снегом. Тако да ћу навести један пример велике разлике у снегу од пре 2 год.

Наиме, новембра месеца 2013 године пао је снег у Београду, био је влажан, јер је падао на Т од око 0°C. На Врачару је измерено 16 цм влажног снега, то је била и званична висина снежног покривача у Бг-у. На Дорћолу, који је на мањој нмв од Врачара (иначе, станица на Врачару је на око 140 мнв) било је свега 7-8 цм, а на Новом Београду код Студењака једва 5 цм, док је у исто време овамо кд мене на Цераку било око 20 цм, можда чак и 25цм! То је тако када је та гранична температура, тј. када је око 0°C. Ову велику разлику у снегу може и Милош да вам потврди,  :60: сви су кукали како је пао лош снег, јер и јесте био лош за ниже делове града, док је у вишим то пуно боље изгледало и доста дуже се и задржао.

Ето толико, извињавам се за off, вероватно имају отворене теме прикладне за овај пост, али сам се сада надовезао и одговорио на пост Шонета. Да не будем баш толико ван теме, да напишем нешто.

Овде у Бг-у се примирила кошава, па је било и доста пријатније напољу. Минимална Т је била и нешто нижа због изостанка ветра и износила је 5.9°C (АМС Кошутњак), Т макс 14.4°C, тренутно 10.3°C.

Стенли:
Био сам на Студено пар дана, дува вјетар нема смрзлице. Данас смо били на Лисац (1563 нмв), лијеп дан, сунчан, али вјетар је разносио на врху буквално, откидао месо од костију.. Како је само хладно било, сунце ни не осјећаш, док 200 метара ниже нпр. већ друга прича.  Али опет савржено вреће за спавање, зимска опрема добре цвике и ето мерака.  :08: Само је снијег недостајао

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version