A tek da ne pominjem da se u Beogradu crta preko pola metra snijega na temperaturama ispod -10°C. Evo šta bi bilo kad bi bilo... Nastao bi nezapamćen kolaps u gradu, jer poznato je da na temperaturama ispod -7°C so (NaCl) više ne može da topi snijeg, a ispod -10°C čak ni ostale supstance koje koriste. Čistači jednostavno ne bi stižali da očiste toliki snijeg. Kako sve ovo nestvarno zvuči...
To se već desilo par puta u Beogradu u zadnjih 20-tak godina, najizraženije u zadnjih 5-6 dana 1996.godine. Na Vračaru je mjereno 22cm snijega, u višim zonama tridesetak centimetara, srednja temperatura je bila oko -9°C, minimalne -10°C do -12°C, maksimalne od -6°C do -9°C. Bio je pomet, so naravno nije djelovala, na ulicama su se formirale ogromne količine brašnaste, žute i suve mase od snijega i soli. Ipak mi se čini da nije bio neki posebni kolaps, više je bilo jezivo hladno jer je par dana pičila pride i jaka košava.
1.75 oce - 2.65 neće
primam uplate do noćas
Kratko bi se ti bavio kladioničarstvom ako bi davao takve koeficijente.

Morao bi da doplatiš nešto preko 5% na sve uložene pare. Evo ja stavljam 602 eura na ''oće'' i još 398 eura na ''neće'' - uložio sam nekih 1.000 eura, a u svakom slučaju dobar oko 54 eura.

Zamisli da sve ovo pomnožim sa hiljadu, tj. da uložim 1.000.000 eura, ja dobar 54.000 - ti bankrotirao...

Izvinjavam se na off-topiku.
U svakom slučaju, bila suva hladnoća ili sniježno zatpavanje - nas zimoljupce čeka idealan period.

Mogla bi da se ponovi 1935.
Ovdje ima o tome.