Nije meteorologija, ali zaslužuje mjesto na forumu > Planine Crne Gore

Naše planine

<< < (2/31) > >>

vanja:

--- Quote from: Higlander on May 24, 2015, 01:06:21 ---http://www.google.me/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CDgQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.dinarskogorje.com%2Fplanina-vojnik-1998-m.html&ei=XAdhVa-_NcnvUrD6g9gD&usg=AFQjCNEKP0y2q7-9tC5qZ646JgH-RTYVUQ&cad=rja

--- End quote ---


--- Quote from: sone on May 24, 2015, 05:02:00 ---Higlander...Ljubisnju sad unistava Vektra Jakic odnosno Brkovic,cistu gradju zlata vrijednu izvoze na Kosovo i td...Sto se Garca tice pamtim ga od 80-te godine kakav je bio i cuvene bukve na njemu jer sam djetinjstvo proveo kod ujcevine u Danilovgradu.Znam i kad su poceli s paljevinom ruke im se zapalile taman.

--- End quote ---


--- Quote from: niksicki on May 24, 2015, 10:18:26 ---Svukuda je suma nagrdjena,a sve zbog interesa pojedinaca.Aj da sijeku sumu,zasade drugu,a da mi odje tu posjecenu sumu preradjujemo,nego u vecini slucajeva tu sumu prodajemo kao sirovinu i to uglavnom ide za Albaniju.Sto je najjace cak ni koncesiju ne plate drzavi,nego ostanu duzni,kao Mickovici odje u Nk.Ne znam kakva je situacija na Vojniku,jer jos uvijek slabo znam te predjele,ali znam da je podrucje Golije( Zabran i Petrova dola) nagrdjen,da su Somina i Njegos isto slicni,s tim sto sa sa podrucja Zabrana ranije prestalo sjecom,dok je po Njegosu i zadnjih godina uzimalo koliko su mogli.Jedino sto je sreca sto su to uglavnom nenaseljeni predjeli,pa se suma lakse namnozi.

--- End quote ---


--- Quote from: Mađo on May 24, 2015, 10:55:23 ---Kad pominjete šume ja ću reć nešto potpuno suprotno od vas: Katunska,Riječka,Lješanska nahija i cio Lovćen nikad nije imao više šume nó danas !

Onaj naziv "Kameno more" za Katunsku nahiju uopšte više ne stoji, čak je smiješan, nó ajd.Ako ste prolazili ovuda vjerovatno ste primijetili.

Možete otvoriti neku temu tipa Naše planine, u ovom podforumu,da ne zatrpavate temu posvećenu snijegu u našim planinama.

--- End quote ---


--- Quote from: Tihi on May 24, 2015, 14:49:04 ---Istopio se snijeg dobro.Davno je bio 3 maj ,od tada evo 20 dana prošlo.Bilo je dosta vrućina a i kiše ,dobro je i to ostalo.Taj snijeg koji se razvukao sa te južne strane nalazi se u zoni 1600-1700 mnv trebalo bi da potraje do 1 juna.Kad se ode gore stanje je mnogo drugačije.U uvalama,zaklonima i vrtačama koje se nalaze sa južne strane sigurno ga ima još i to dosta.

--- End quote ---

EagleS:
Češka ekspedicija na jednu od najzanimljivijih i nepristupačnijih planine Crne Gore (link dolje), Maganik, naravno cilj ekspedicije je bio vezan za najdublju jamu a ne direktno za samu planinu ali u videu ispod se dobro vidi o kakvoj se planini radi. Željezna jama je potvrđeno dublja od Jame nad Vjetrenim brdima na Durmitoru za skoro nevjerovatnih 400 metara, sa svojih 1162m. Smatra se da jama ima još velikog potencijala u pogledu dubine, čak do 1,8km. Do ovih dubina se tek nedavno došlo, za razliku od Jame na Durmitoru čiji je impresivnih -775 metara već istraženo od strane jugoslovenskih, poljskih, francuskih i britanskih speleologa 1985.


Slika preuzeta sa Speleologija.me facebook stranice.


Slika preuzeta sa Speleologija.me facebook stranice.

Evo link:
[ Invalid YouTube link ]

Tihi:
Maganik neću komentarisati.To bi trajalo i trajalo.To je posebna divljina i priroda ,jedinstvena,i valjalo bi da tako ostane i u buduće,ne učit ga pristupačnim .
Da se pitam što , te Češke speleologe bih poslao tamo odakle su došli.Prvo neka naši speleolozi  istraže.Ne treba da neko iz bijelog svijeta otkriva šta se nalazi na našim planinama,i to besplatno još.To se ne prodava tako lako ,naši trube čitavom svijetu dje se šta nalazi,više se zna dje je svaka rupa ,i bolje stranac zna nego domaći.Zabranio bih takve stvari.

Higlander:
Ima istine za kameno more se posumilo,Lovcen odlicno stoji zbog Nacionalnog parka... :03:Maganik je mozda najsuroviji na ovim prostorima..Kakav je Lovcen sa grmljavinom Madjo

SnowHunter:

--- Quote from: Tihi on May 25, 2015, 20:50:20 ---Da se pitam što , te Češke speleologe bih poslao tamo odakle su došli.Prvo neka naši speleolozi  istraže.Ne treba da neko iz bijelog svijeta otkriva šta se nalazi na našim planinama,i to besplatno još.To se ne prodava tako lako ,naši trube čitavom svijetu dje se šta nalazi,više se zna dje je svaka rupa ,i bolje stranac zna nego domaći.Zabranio bih takve stvari.
--- End quote ---

Koji naši speleolozi? Da je od njih nešto zavisilo ova jama nikad ne bi bila otkrivena. I trebalo bi mi Česima da platimo za ovo, a ne oni nama.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version