METEO ARHIVA > 2016

Decembar 2016.

<< < (2/51) > >>

Niksic 3:
Odlucio sam poslati imejl zavod za HMZG kad ce popravit AMS i odgovor je sledeci:
Postovani,

u toku je tender za rekonstrukciju objekta meteo stanice u Niksicu koji predvidja ujedno i rekonstrukciju elektro mreze.

Da Vas obavijestimo da je usljed elekticnog praznjenja vise od deset puta AMS prestajala sa radom i toliko puta smo mijenjali rezervne djelove i senzotre.

Nedostatak rezervnih djelova je glavni razlog zasto AMS nije vise u funkciji. Sto se tice rada...nasih 5 sluzbenika radi 24 caovno na osmatranju i mjerenju svih parametara. Obaveza vise sto je meteo stanica Niksicu dio Globalnog osmatrackog sistema WMO i podaci idu u medjunarodnu razmjenu.

Kad se regulise pitanje stabilnog elektro napajanja i kad izvrsimo nabavku rezervnih djelova AMS ce biti u funkciji.Sluzba za odnose s javnoscu

staracfoco:
Besparica kolega.Za druge rabote pare se uvijek nađu.Koliko se sjećam bila je u najavi i AMS za Berane,pa nema para.Koliko je hidrometeorologija značajna,glavonje se prisjete tek kad se desi neki vanredni događaj.Odoh ja u off.Samo da se osvrnem na još jednu izuzetnu prezentaciju,po meni,lidera na ovom forumu,koji ga u velikoj mjeri drži u životu,našeg SH.Guraj druže dok imaš entuzijazma,vremena i strpljenja da sve ovo odradiš.Nadam se da da će to potrajati.Ja bih da budem malo SH sa jednim zapažanjem ,vezanim za Berane.Od svih parametara koji se prate,ja umijem da dođem samo do podataka o padavinama.E pa,u Beranama je, od početka godine do danas,palo 1031 mm/m2(uz sve ograde zbog kvaliteta izvještavanja).To je za oko 100mm više od prosjeka za čitavu godinu za referentni period .Samo u januaru i aprilu palo je manje od prosjeka.Ne bih volio da se ostvari scenario iz aprila a bogme,izgledi su veliki,po sadašnjim izlazima.Ali ja se ,ipak nadam.Red je,poslije tri zime koje to nijesu bile. 

teletabis89:
Zanimljive stvari se događaju na automatskoj postaji Oštarije (kod Ogulina). Tijekom večeri je zabilježen porast temperature s 1,7 na čak 11,0°C!!!U isto vrijeme, Lovinac u južnoj Lici -4,7!Ovdje po satelitu vedro bez vjetra, čak nema ni sumaglice, kamoli magle. Dan je protekao uglavnom umjereno oblačan i vjetrovit uz slab do umjeren vjetar.

Zanimljivo, Parg je bio najtoplija postaja u unutrašnjosti zemlje na Ogimetu s Tmax 9,7!!!
U Plitvičkim Jezerima (DHMZ postaja) je u 14 h bilo 9,9°C.
Valja spomenuti i da je na automatskoj postaji Saborsko u Lici Tmax bio 10,8.

Fraka:
Cudne temperature na jugu. Cetinje -3, Njegusi +3, Tivat 0

sanjin:
Doslo je do otopljenja po visini. Najnize jutarnje T ce imati kotline na sjeveru.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version