METEO ARHIVA > 2015

Decembar 2015.

<< < (3/49) > >>

Bura:

--- Quote from: sone on December 03, 2015, 10:28:27 ---
--- Quote from: vladobr on December 03, 2015, 06:28:41 ---Kakav skok t u Baru sa 9,6 u 4 h na 15,2 u 5 h.Da li je ovo najtoplije decembarsko jutro ?

--- End quote ---
Sto se ovo desi s Barom,veliki skok kad mu vrijeme nije.Sto kazete sa strucne strane Barani,kako je doslo do ovog naglog povecana tem.Jel neki vjetar uzrokovao ili sta vec,zanimljiva situacija.

--- End quote ---

Upravo je razlog tvoja pretpostavka. Krivac je vjetar i to fenska bura. Sve do nekih 4h je bilo mirno, da bi se onda podigla bura od 5m/s sa udarima od 9m/s. Ovakvi skokovi temperature zbog bure u Baru nijesu nikakva rijetkost. Ovaj jutrošnji skok je bio od nekih 6°C, a nerijetki su, pogotovo ljeti, i do 10°C.  :03:

U Baru trenutna T 17.8°C. Na Žabljaku nevjerovatan pad, sa 13°C na 5°C i to za sat vremena. Ulcinj je danas imao amplitudu od 16°C.

SnowHunter:
Današnja slika s Bjelasice, snijeg na 1400m skoro otišao - Troglava u pozadini se još drži:Današnje slike iz okoline Pljevalja sa Pvportala - negdje dolje u magli su Pljevlja:Cirius:
Današnja Tmax je bila oko 19'C, gledajući ams grafik. Dobar dio novembra je bio sličan, sunčan i relativno visokih dnevnih T. Vrijeme ne liči mnogo ni na poznu jesen, još manje zimu .... Ali se može napolju provesti cijeli dan na prijatnim temperaturama i bez agresivnog sunca, što je dobra strana.

sone:
Upravo se vratih iz setnje...opalim straftu od Zecanke do Atlas centra.Fino,svjeze veceri...jedino sto citavom tom relacijom je nesnosan smradez od fekalnog kolektora.Do ovih godina se osjecalo onuda oko Titeksa a sad je zahvacen elitni dio grada,Gornja i Donja gorica.Zaraza i jedna velika neozbiljnost gradckih vlasti.Da nije te muke prelijepo za setnju uz 8-9 celz.

scepo:
Da sone,ovo je nista kako zna ljeti da smrdi to je nenormalno,kad je Moraca dosta mala,sad i nije toliko,srecom ja sam vamo skoro kod komanskog,tako da nemam tih problema
T 8C

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version