IX otvoreno prvenstvo Crne Gore u prognozi vremena > II ciklus

II ciklus - komentari

<< < (99/100) > >>

Dzoni:
Evo dodje vrijeme da se spusta zavjesa i na ovo 9. OPCG u prognozi vremena. Brzo. Prebrzo.
Uz sve probleme, nedace i obaveze, sa zadovoljstvom sam se radovao svakom utorku (bi' jednom i ponedjeljak, cini mi se :03: ) i to, rekao bih, vise nego ikad do sad.
Falilo je malo atmosfere i onih vickastih pisanja i dosjetki koja su karakterisala neka prethodna takmicenja. No dobro, popravicemo se u sljedecem 10. jubilarnom   :03:
Pobjednika svi znamo, odavno  :62: . Mislim da sam ga jos prije par nedelja prvi promovisao i cestitao mu jer sam znao da je to to. Iako je on "kukao" tada za nekim "propustenim" poenima  :15: . Cini mi se da smo ja i Milos slicni u nekim osobinama, analiticnost, upornost, borba uvijek do max, perfekcionizam...Htjeli bi da ne prosipamo uludo poene, medjutim to je realnost, sreca cesto okrene ledja, nekad bude malo vremena za sasatvljanje dobro opservirane prognoze i td...
Iako sam to ranije ucinio, jos jednom cu, svaka cast Milose na pobjedi, bravo !
Takodje i ja bih rekao da je par nasih starih drugara iz vrha tu zasluzeno, Nikola se ove godine cini mi se najbolje plasirao, par "mladjih" kolega po stazu su iznenadili pozitivno, neki stari vukovi nisi stigli dovoljno dobro da odigraju i to bi otprilike bilo to.
Sto se tice mog ucinka, bodovno 6. rezultat nisam zadovoljan ali ne mogu biti ni nezadovoljan. Svakako da je moglo bolje. Medjutim izrazito losa prva 2 kola 1.ciklusa, posebno drugo, i jedan kiks u 2 kolu 2.ciklusa napravila su rezultatski zaostatak koji je tesko bilo nadoknaditi u ovim okolnostima izrazenih AC-a gdje su se teze gubili poeni.
Za Tmin sam se borio za 1.mjesto do zadnjeg kola i onda na rizik odigrano u zadnjem kolu i to bi bilo to.

Veliko hvala Dusanu na entuzijazmu, trudu, izdvojenom vremenu i prepoznavanju da jedno ovako takmicenje treba da zivi jer je vec tradicionalno. Neka tako ostane.
Takodje, imao bih jedan predlog da postoji i proljecno takmicenje od 2 ciklusa po 5kola (tipa od 01.02. do 01.04.) ali koje bi bilo liseno nagradnog fonda, cisto onako zadovoljstva radi i zbog zanimljive sinpoticke situacije u tom periodu. Treba razmisliti o ovome.  :78:

Veliko hvala svim kolegama, iz zemlje i inostranstva, koji su uzeli ucesca. U iscekivanju naseg novog takmicarskog druzenja sve Vas pozdravljam  !  :112:

Admin:
Tokom 10 kola 68 puta je bod izgubljen za 0.1 C. Najviše takvih promašaja bilo je u drugom i sedmom kolu (po 11).
Stormbringer je tokom takmičenja "ulovio" četiri devetke, Gustav jednu manje. Ukupno ih je na cijelom takmičenju bilo 26.
Interesantno je da je devetki bilo samo u četiri kola, u četvrtom (14), petom (4), šestom (4) i desetom (4), što znači da je u svim tim kolima Stormbringer imao maksimalan učinak.
Dakle, u ta četiri "laka" kola Stormbringer je osvojio 36 bodova, Gustav 35, Nikola i Dado 32, CervantesRI 31.
Zanimljivo je da Dado nije imao nijednu devetku.

CervantesRI:
Kao prvo velike čestitke Milošu na još jednom osvojenom takmičenju! Svaka čast! Čestitke i Gustavu na osvojenom 2. ciklusu, a čestitke svakako zaslužuje i Dule za najboljeg prognozera minimalne temperature! Naravno, velike čestitke i Administratoru na još jednom vrlo dobrom vođenom takmičenju!

Što se tiče mojeg rezultata, jednostavno rečeno - prezadovoljan sam! Nakon što smo na prvom takmičenju Miloš i ja podijelili 3. mjesto (2007. godine), ovo mi je daleko najbolji rezultat. Po toj logici i tempu, 1. mjesto bi trebao osvojiti negdje oko 2023. godine...  :11:
Šalu na stranu, u ovom takmičenju mi je jedino malo žao što sam u nekim kolima promašio par maksimalnih temperatura koje su skoro pa bili "ziceri". Ali dobro, nema veze... Iz grešaka se uči.

I za kraj jedan ispravak netočnog navoda od Miloša. Naime, nisam sudjelovao na svim takmičenjima, točnije propustio sam jedno takmičenje i to prošle godine zbog određenih okolnosti.

Još jednom lijep pozdrav svim takmičarima i nadamo se 10. takmičenju sljedeće godine!

Dado:

--- Quote from: Admin on December 17, 2015, 23:13:05 ---Zanimljivo je da Dado nije imao nijednu devetku.

--- End quote ---

Da to sam zaboravio da napisem, bio sam miljenik osmica (cak 5 kola) a devetke su mi izmicale za dlaku kao u poslednjem kolu kad mi vjetar pobjeze za 1 m/s.

AdriaticWeather:
Čestitke Milošu na pobjedi!  :109:
Nažalost, zbog puno posla van Dubrovnika, često i preko noći, nisam mogao nastupati ove godine. Nema smisla svako apr kola poslati prognozu. Ali jako mi je drago da se održalo još jedno uspješno natjecanje. Nadam mu se i sljedeće godine!
Čestitke svima, a posebno našem Adminu!  :48:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version