HIDROLOGIJA > Rijeke u Crnoj Gori

Vodostaji jezera

<< < (3/12) > >>

blue alien:
... evo, vodostaj na Plavnici 9.4 mnm... to bi bila voda kakva se ponavlja jednom u nekih 18 godina (jel'tako?)... međutim: kad je muka na one ljude, nije im čudo ako kažu "voda kakva se ne pamti" ...

(primjećujem kako daleko od prirode živimo: većina ljudi oko mene se pita: Zar konji ne umiju da plivaju?)
(evo, bar taj vanredni nilski konj uklopio se u vanrednu situaciju... neka ga  :))

vanja:

--- Quote from: blue alien on January 10, 2010, 15:26:26 ---... evo, vodostaj na Plavnici 9.4 mnm... to bi bila voda kakva se ponavlja jednom u nekih 18 godina (jel'tako?)... međutim: kad je muka na one ljude, nije im čudo ako kažu "voda kakva se ne pamti" ...

(primjećujem kako daleko od prirode živimo: većina ljudi oko mene se pita: Zar konji ne umiju da plivaju?)
(evo, bar taj vanredni nilski konj uklopio se u vanrednu situaciju... neka ga  :))

--- End quote ---

bogami kakvih haajvana ima kod nas ne bih se cudio ako ga neko ne upeca ili ga dinamitom otrese :)))))

Madjo:
Vidim na dnevnik bila akcija spasavanja divljih konja iz jezera.Svaka cast.

bole:
Glavni problem poplava koje su nas zadesile ,nije samo korito Bojane......kao sto je gore neko napisao........vec   hidrocentrala na Drimu :) tj vode odlivne koje ispustaju iz brane nasi susjedi iz Albanije........dalje ta voda ide u dva rukavca koji se ulivaju u Bojanu i Skadarsko naravno koji nemogu da prime toliku kolicinu bla bla bla ........ima cijela enciklopedia o Skadarskom jeyeru napisana prije 20 god.........jos prije 50 god se mogao rijesit taj problem ali su nasi susjedi se iz Albanije bunili........trebalo je prokopat tunel ispod Rumije...............to ce vam reci svaki hidrogeolog  :) :)

Al3k5aNd4R:
ja koliko sam cuo taj tunel nije bio moguc za kopanje zbog neke visinske razlike, koliko sam ja cuo u tom slucaju bi se voda iz mora ulivala u jezero.. tako nesto sam ja dosta davno cuo

evo i Nikica od danas, tako bar pise na sajtu

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version