HIDROLOGIJA > Rijeke u Crnoj Gori

Montenegro - kontrasti

(1/3) > >>

niko:
Prošlog tjedna proveo sam 7 nezaboravnih dana veslajuči po vašim divnim rjekama. Imate divnu prirodu, al ste je uspeli do potpunosti zaprlati smečem. Te rjeke, koje smo veslali, pune su polivinila, plastičnih boca, automobilskih guma, pa čak automobila i kamiona (morača). Morate voditi računa da ova priroda nije vaša, samo ste je dobili na korištenje od vaših unuka, zato je ne uništavajte.
Niko Germek
Ljubljana

Madjo:
Dobro Niko, u pravu si, nama su to unuci i praunuci dali na korišćenje :D :D
S obzirom da su rijeke " pune smeća" nadam se da si uživao veslajući ;D  I nadam se da ćeš nam doći opet, a do tada ćemo pokušat da što više bačamo smeća u rijeke ;D  Upravo da tebi bude zanimljivija vožnja :D .

Malo mi je nejasan naslov ove teme : Montenegro - Or Pigs and Pearls ?  Malo mi pojasni ovo boldovano ?  

Mladen Rada Ilijina Popović
Cetinje, Njeguši

niko:
Subject sam nazvau po naslovu filma Dušana Makavejeva i činila mi se primjerena, pošto imate rjedko viđene prirodne bisere, a od njih ste napravili pravi svinjac. Ja se nadam da one ''svinje'' niste uzeli osobno, više je to bilo figurativno i još da vas malo bocnem :P.
Sigurno ču ponovo doči, jer sam stvarno uživao. Sve pet, smo..., ja se nadam, da čete mi napraviti vožnju zanimliviju tako da čete rjeke barem malo očistiti.
Lep pozdrav
Niko

Madjo:
Živio stari :)
Ja ću se potruditi da očistim rijeku Škurdu,pošto druge nemam u blizini...e imam Rijeku Crnojevića. ;D
Niko,mora se imati u vidu da su na našim prostorima tokom januara i februara mjeseca zabilježene nezapamćene količine padavina i poplave, i to je jedan od uzroka tolikog smeća po rijekama.Dakle,vodostaj na svim rijekama je bio ekstremno visok i kada se rijeka vratila u normalu duž korita je nakupljeno smeća,još ako je korito obraslo u šiblje kao Morača ono smeće se zaglavi,mada tako se rijeka sama od sebe čisti,i to zaista stvara užasnu sliku....Vjeruj da nije toliko loše stanje u "normalnim" godinama i da nijesmo toliki zagađivači.Naše su rijeke bujičnog karaktera i pokupe za sobom sve i svašta, takođe moram napomenuti da pored velikog broja rijeka su izgrađeni magistralni putevi i sl. i to doprinosi povećanom zagađivanju.

ehtelion:
madjo, sve to stoji, ali isto stoji i da smo stoka. jesi li prosao kad zetom uzvodno od nk, da vidis kako je zeta tu zagadjena cvrstim otpadom? a sve su tu kuce i ti isti ljudi bacaju smece u nju. moj kum ne baca smece u kontejner nego u zetu-ja sam se zgrozio kad sam vidio do koje je to velicine naraslo. nekultura i nebriga vlasti.   mada evo pocinju projekte za preciscavanje otpadnih voda.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version