HIDROLOGIJA > Rijeke u Crnoj Gori

Morača

<< < (2/8) > >>

demijan:
duzina zete je 85 km.(ne pise sa ponornim dijelom ili bez)a povrsina sliva do danilovgrada je 1216 km2.
moraca je duzine 113.4 km sa povrsinom sliva do podgorice 2628km2. e sad zetina duzina je do usca a morace do jezera.koliki je taj deo sam,od spajanja njih dvije do jezera? na osnovu toga zakljucujem da je po povrsini sliva nazvan deo od spajanja do jezera morachom.
svakako nise ne menja cinjenicu da  kada se gleda na licu mesta izgleda jasno da se moraca uliva u zetu a ne obratno.
u septembru kada sam dolazio u cg sam prvi put vidio morachu koja je bila od ushca pa navise kroz kanjon sva od bara.skoro suva.zetu nikada nisam vidio takvu.tada mi je opet isto pitanje o nacinu odluke  davanja imena toku dela reke od spoja njih dve do jezera.

ehtelion:
http://ekoloskibisericrnegore.blogspot.com/2009/04/zeta-rijeka-zeta-je-najtipicniji.html

evo ovdje pise, donja zeta je dugacka 35 km, sto bi znacilo da je gornji tok oko 50 km.

Al3k5aNd4R:
a oni betonski kanali blizu niksica sto prolazi pod carev most, jel to zeta?

ehtelion:
evo posto niksicani ovo ne vide da ti ja pokusam odgovoriti...kanal ispod carevog mosta sadrzi vodu i iz Zete i iz Slanog jezera i Krupca.   A kad ides magistralom, sa desne strane se ukrstaju dva kanala, onaj blizi brdu je od Slanog jezera a drugi je od Zete...a na kom se mjestu prikljucuje voda iz Krupca nisam siguran.

Skadarski čun:
Stvara se akumulacija "buduće vode", ako tako može da se nazove snijeg! Trenutno vodostanje na Skadarskom Jezeru izmereno na Plavnici je 122, u prijevodu 576 n/m. Moglo bi se okarakterisati kao pola metra ispod idealnog. Volio bih da se oglase prognozeri, hoće li biti poplava ove godine?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version