METEO ARHIVA > 2017

Oktobar 2017.

<< < (31/32) > >>

Niksic 3:

--- Quote from: Tihi on October 28, 2017, 13:29:42 ---
--- Quote from: niksicki on October 28, 2017, 12:31:09 ---Na Nedajno pada sitan snijeg.

--- End quote ---
Ovamo upeklo sa jakim vjetrom.Na Vojnik pada slaba kisa i to na 2000 m. :46: Mozda je bilo malo susnjezice za vrijeme jacih padavina dok na mrcni Zabljak pada snijeg. :107:

--- End quote ---
Ovo su jadne situacije,i ne moze se reci da pada dobar snijeg nidje.Vijdet cemo Zabljak sa juznim vjetrom kako prolazi,u tim prilikama cesto bude da Jasenovo Polje u podnozju Vojnika na 940 m.n.v vise uzme snijega od Zabljaka.

Milossss:
 Киша. Од поднева дува умјерен до појачан јужни вјетар.

staracfoco:
I kod mene kiša,poslije jakog juga.

SnowHunter:
Današnji pogled na bjelasički Turjak iz Bijelog Polja:Kad su planine na sjeveroistoku CG u pitanju bio je ovo vrlo snjegovit oktobar - sa minimum petnaestak dana sa sniježnim pokrivačem (Žabljak je brojao do 9). Da je u pitanju značajno odstupanje od prosjeka svjedoči primjer Kopaonika koji će mjesec završiti sa tačno 15 dana sa kompaktnim snijegom na tlu što je najviše u oktobru u zadnjih 35 godina - prosjek je tek oko 4 dana, a najviše, njih 13 je zabilježeno 2009.

Bura:
Jaka bura duva u Baru, najjača u državi, trenutni udari iznose 18 m/s i biće još jači tokom noći. Jutros su dostizali jačinu od 22 m/s, a prije neko jutro, ono kad je duvalo bili su 27 m/s. U Baru će duvati i sjutra veče i preksjutra veče, dok će se u drugim djelovima zemlje smiriti.

Bura u mjestima đe duva fenira pa je temperatura znatno viša nego u nekim drugim primorskim gradovima u kojima je relativno mirno; do prije 20-ak minuta je u Baru, Budvi i Kotoru bilo po 14°C, a u Herceg Novom 9°C. Sada je i u Herceg Novom probila bura sa udarima do 10 m/s pa je temperatura naglo skočila na 12°C, ali će vjerovatno ovo njeno duvanje tamo biti kratkog daha.

Žabljak, Kolašin, Pljevlja i Cetinje su u minusu. Žabljak je skoro na -4°C, a Cetinje tek zagazilo i zasada je na -0.1°C. Bijelo Polje je tačno na 0°C.  :109:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version