Nije meteorologija, ali zaslužuje mjesto na forumu > Planine Crne Gore

Planinarenje

(1/135) > >>

ehtelion:
kako nase planine umnogome uticu na klimu u Crnoj Gori a kako opet sve te planine imaju svoju mikro klimu onda planine a i oni koji ih vole dobise  ovaj topic

Transmat:
Odličan topic, s obzirom da imamo ovdje dosta ljudi koji koji vole planine i uzivaju u planinarenju.
Nadam se da ce se ovdje ubrzo naći dosta fotografija i korisnih informacija..

Miloš:
Super što je otvorena ova tema. :) Iako nije dio meteorologije, u svakom slučaju je dosta povezana sa ovom naukom.
Uvijek sam volio da planinarim, naročito za vrijeme srednje škole, a u zadnje vrijeme mi obaveze sve manje to dozvoljavaju, tako da tek kad odem u Bar odvojim makar jedan dan za takve aktivnosti.
Inače sam osvojio sva brda i planine oko Bara, kao i još neke planine i vrhove u Crnoj Gori, Bosni i Srbiji. Planinarenje me je uvijek opuštalo, a i održavalo me je dobro u kondiciji. Sad se umorim dok se popnem uz stepenice na treći sprat, a nekada sam mogao sa 0 na 1600m da se popnem bez problema...
Zadnji vrh koji sam osvojio je Vrsuta iznad Bara (oko 1100mnv.) u aprilu prošle godine. Od tada sam u penziji. :)
Sledeći put kad se budem pentrao negdje, da znam da postavim slike u ovoj temi. Nadam se da ću se ponovo aktivirati malo, kad mi obaveze dozvole. :)
Pozdrav za sve ljubitelje planina i prirode uopšte ! :)

ehtelion:
od kad znam za sebe volio sam prirodu i ona me privlaci. volim sve extremne sportove ali svaki dan u prirodi me nekako obogati. jednostavno uzivam svim bicem. nisam ponesen penjanjem recimo na najvece vrhove kontinenata, vise me interesuje tezina i interesantnost nekih drugih manjih vrhova. takodje smatram da crna gora i sve njene planine iako relativno male pruzaju pa mozda i za zivota neiscrpan materijal za istrazivanje jer planinu ne treba obilaziti i penjati vrhove jednom istom rutom vec uzivati i upoznavati svaku planinu ponaosob. naravno treba obici i sto vise drugih planina ali su one male dalje a ovdje se moze svakog vikenda pa cak i dana bitisati u prirodi. nadam se da nisam udavio sa filozofijom  :)

vanja:
ja planinarim biciklom , kad sam u formi
ovo bjese oktobar 2005 i bjese prelijep dan...uzivajte ;D ;D ;D  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=k8tRf2CuP3I

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version