Pricaonica > Ni opšte, ni posebno

Sezona požara 2020. i kvalitet vazduha u naseljenim mjestima

(1/1)

Nikola:
Nakon relativno mirne požarne prošle godine,ove je sezona dosta poranila.Na nekoliko mjesta po Crnoj Gori su izbili ozbiljni požari,neki su zahvaljujući pripadnicima vojske i vatrogasne jedinice pod kontolom ili ugašeni.
U protekla dva dana vatrene stihije zahvatile su oblast Rujišta i Vukotice.

Nikola:
Veliki požar koji je zahvatio Velje brdo još uvijek je aktivan,a NW smjer vjetra nanosi dim,pa je uz visoku T prilično težak vazduh.

https://www.antenam.net/podgorica/166115-pozar-na-veljem-brdu-i-dalje-bukti-mobilisana-cjelokupna-sluzba-zastite-i-spasavanja

Nikola:
Garač je prilično zahvaćen vatrenom stihijom,veći dio je već izgorio.

Aquaria:
Trebalo mi je malo vremena da se nakanim, ali napravih jednu retrospektivu požara u mom kraju. Ne zamjerite na kvalitetu, ali bolje se nije moglo  :72:


Na kraju snimka ima i nekoliko fotografija snimljenih nakon požara, ali ovih par moram da izdvojim, čisto kao podsjetnik da smo najveći neprijatelji prirode (zapravo i jedini):

I jedno od rijetkih mjesta gdje vatra nije prešla put, kao dva svijeta:

Aquaria:
Ni Skadarsko nisu mogli da poštede za kraj sezone:
https://www.pcnen.com/portal/2020/09/20/pozari-oko-skadarskog-jezera-gutaju-sve-pred-sobom-video/

Juče je i ovamo bilo zadimljeno, nebo poprimilo onu bolesnu crvenkastu boju, ali nije se vidjelo odakle dolazi (kasnije čuh da je veliki požar na Vranjini). Još i tu kišu da dočekamo, pa da se svečano pozdravimo sa sezonom požara (a piromani da odu na "bolovanje"  :11: :76: )

Navigation

[0] Message Index

Go to full version