Author Topic: I ciklus - komentari  (Read 169339 times)

Offline Boce

• Full Member
  • **
    • Meteo Knjaževac
Re: I ciklus - komentari
« Reply #75 on: October 20, 2010, 07:57:10 »
Nese znaje Zare igra  :62:

Offline ptprince

• Full Member
  • **
  • Ova planeta je sva šiljata, sva suva i sva slana
« Reply #76 on: October 20, 2010, 09:13:51 »
Deluje obeshrabrujuće to što su moje Tmax ubedljivo najniže. Ali ne sekiram se. Pa to je samo igra.
Najzad, šta ako ja budem u pravu? SciFi...

Srećno, kolege takmičari. I ne oslanjajte se na modele, nego na sebe. Modeli su od prekjuče do juče već dovoljno šarali, tako da će izlaz biti čista lutrija.
Vrlo je retko da neka planina promeni mesto. Vrlo je retko da neki okean presuši.

Offline Admin

• Administrator
  • Sr. Member
  • *
« Reply #77 on: October 20, 2010, 09:26:23 »
Hm, gresku u kucanju sam napravio ja, a ne Delibal. Ispravljeno!

Offline Shody

• Jr. Member
« Reply #78 on: October 20, 2010, 10:03:45 »
Dobro veče Lukeni.  :83:

Shody očekuje da će u Podgorici pasti između 15 i 30 mm kiše u četvrtak od 8 do 20h :23: Ostali parametri koje je dao izgledaju jako dobro...
Ja se ispricavam sto sam se u 23:45h sati sjetio za prognozu, pa nisam stigao procitati pravila za oborine. Pod 3 sam mislio da ce pasti 3mm a ne 15-30mm sto je nemoguce.

Offline Miloš

• Sr. Member
« Reply #79 on: October 20, 2010, 11:01:32 »
Više novih poruka na forumu juče, nego u prethodnih mjesec dana.  :03: Drago mi je što ovoliko ljudi učestvuje u takmičenju.

Moje prognozirane Tmax za Bar i Podgoricu se razlikuju za punih 3°C od prosjeka. Očigledno da većina takmičara ne očekuje razvedravanje u prijepodnevnim satima koje bi dovelo do porasta temperature. Ukoliko bude sunca, neće biti nikakav problem da preskoče 20°C, s obzirom da neće biti hladne advekcije u prizemnom sloju (do večernjih sati). Vidjećemo.  :03:

Madjo

• Guest
« Reply #80 on: October 20, 2010, 11:09:06 »

Moje prognozirane Tmax za Bar i Podgoricu se razlikuju za punih 3°C od prosjeka. Očigledno da većina takmičara ne očekuje razvedravanje u prijepodnevnim satima koje bi dovelo do porasta temperature. Ukoliko bude sunca, neće biti nikakav problem da preskoče 20°C, s obzirom da neće biti hladne advekcije u prizemnom sloju (do večernjih sati). Vidjećemo.  :03:

Da, ja očekujem zadržavanje oblačnosti uz nešto vjetra, naravno bez kapi kiše, za Podgoricu očekujem više sunca i zeru jači vjetar.  :83:
Mislim da ćeš ti bit u pravu, komotno oko 20° Bar.

Offline Admin

• Administrator
  • Sr. Member
  • *
« Reply #81 on: October 20, 2010, 12:05:31 »
I meni je Shody s obzirom na ostali dio prognoze djelovalo čudno da daješ 3 za Podgoricu. No, bolje je da te "kaznimo" za tu nesmotrenost nego da sad ispravljamo i time otvorimo prostor za ostale takmičare da u narednim kolima eventualno zloupotrijebe moju popustljivos. Nadam se da razumiješ ovakav stav.

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #82 on: October 20, 2010, 12:43:05 »
Hm, gresku u kucanju sam napravio ja, a ne Delibal. Ispravljeno!

Bojim se da je bolje da je ostalo 16.5  :27:

Kako stvari stoje, cini mi se da ce preskocit 10 stepeni od sale sjutra u Kolasinu.  Pogledsajte samo trenutnu temperaturu u kolasinu... 13.8 C

Za Bar i Pg ne strahujem... ima da gura sjutra temperatura od sale preko 20 u ove dvije stanice. (zao mi je sto nisam jos povecao.. )

Madjo

• Guest
« Reply #83 on: October 20, 2010, 12:49:32 »

Kako stvari stoje, cini mi se da ce preskocit 10 stepeni od sale sjutra u Kolasinu.  Pogledsajte samo trenutnu temperaturu u kolasinu... 13.8 C

Zaladiće  :79:

Offline Shody

• Jr. Member
« Reply #84 on: October 20, 2010, 13:08:29 »
I meni je Shody s obzirom na ostali dio prognoze djelovalo čudno da daješ 3 za Podgoricu. No, bolje je da te "kaznimo" za tu nesmotrenost nego da sad ispravljamo i time otvorimo prostor za ostale takmičare da u narednim kolima eventualno zloupotrijebe moju popustljivos. Nadam se da razumiješ ovakav stav.
Razumijem i slazem se. Ko zna, wrf arw daje nestabilnu atmosferu, pa mozda podgorica dobije neki privatni ca.

Offline Miloš

• Sr. Member
« Reply #85 on: October 20, 2010, 13:10:21 »
Mislim da će sjutra u Kolašinu da ipak bude prilično niža temperatura od današnje. I sami znate koliko su gradovi na sjeveru osjetljiviji na prodore hladnog vazduha, od gradova na jugu (a naročito primorju). Tako da se slažem sa Transmatom da Bar i Podgorica neće ni osjetiti to zahlađenje, ali mislim da Kolašin hoće (trebalo bi da će tokom cijelog dana imati nisku oblačnost, što danas nije slučaj).
Jedino što bih sada promijenio u svojoj prognozi su padavine u Baru i Podgorici. A i one su čista lutrija. Juče ujutru se nisu crtale, pa su se sinoć stvorile na kartama, danas opet nestale... Tako da nije isključeno da se večeras opet vrate.  :03:
Današnje maksimalne temperature (za sada):
Bar 19.9°C
Podgorica 19.0°C
Kolašin 13.8°C

Offline Cirius

• Urednik
  • Sr. Member
  • *
« Reply #86 on: October 20, 2010, 13:42:09 »
Mislim da će sjutra u Kolašinu da ipak bude prilično niža temperatura od današnje. I sami znate koliko su gradovi na sjeveru osjetljiviji na prodore hladnog vazduha, od gradova na jugu (a naročito primorju). Tako da se slažem sa Transmatom da Bar i Podgorica neće ni osjetiti to zahlađenje, ali mislim da Kolašin hoće (trebalo bi da će tokom cijelog dana imati nisku oblačnost, što danas nije slučaj).
I ja sam se vodio tom  "tradicijom",  ostavio sam Kolasin preko 10 stepeni hladnijim od juga  (uz prijepodnevnu kisu koja tamo tinja duze nego inace, taj prevoj akumulira padavine iz skoro svih pravaca, kao sedlo izmedju sjevera i juga)  i da Tmax,  kako Madjo primijeti,  ne bude mnogo veca od Tmin generalno u sjevernim gradovima ...  a i ovamo ocekujem da ce nad Pg biti mnogo onih brzih kumulusa,  tako cestih posle kise kad se otkidaju sa planina i prelaze noseni sjevernim vjetrovima posle prolaska ciklona ...   ali ako ne bude oblacnosti,  ode temp gore jos vise   :38:    Inverzija ne bi trebalo da utice na parametre sjutra u ovom ciljanom periodu.
I da,  nadam se jednom manjem uraganu kod Bara oko podne,  da mi nadomjesti onaj vjetar    :75:

~ ... must be lost to explore the unknown ~

Offline Fraka

• Sr. Member
« Reply #87 on: October 20, 2010, 16:31:22 »
Ja se ipak nadam oblacnosti do popodneva, da ne ide temperatura do 20 stepeni.. tokom jutra ce panut, ne znam... ma kako bude. Ja sam dao padavine za sva 3 grada. Sve je to lutrija.

Vjestica

• Guest
« Reply #88 on: October 20, 2010, 16:56:10 »
Ja se duboko nadam da ce u periodu od 09h do 15h u Kolasin ugrijati sunce nekih pola sata/sat..Stavio sam za Kolasin Tmax,cak 10.7C  :75: danas je izlazila do 13C u Kolasin.. Ambicije su mi samo da ne budem posljednji  :111:
« Last Edit: October 20, 2010, 17:07:10 by Stenli »

Offline goga

• Jr. Member
    • concero
« Reply #89 on: October 20, 2010, 17:23:33 »
ma nemaš frke Stenli ... ja sam tu ... vidi mog minimuma doduše kod nas je već krenulo hlađenje tak da se nadam da bu sutra kod vas bar do -2°C doduše ja ljenčina nisam čak ni pogledala di imate sve mjerne stanice no imate valjda neko mrazište  :79:

Offline Gabesz20

• Jr. Member
« Reply #90 on: October 20, 2010, 19:26:06 »
Najverovatnije oni koji su prognozirali da ce biti padavina na 3 stanice da ce pasti, tu sam i ja isto :05:

Vjestica

• Guest
« Reply #91 on: October 20, 2010, 19:41:47 »
Bogami sumnjam da ce bit idje padavina,nego ajde,i ja sam prognozirao kolke tolike padavine u sva tri grada  :75: barem tih 0.2mm ...
Goga,a i ja sam ocajan u Tmin,prognozirao sam -0.4C,a evo na HMZ stoji 4C,a sto znam.. :103:
Svemu ostalom se nadam po BOD  :110:  :77:

Offline Fraka

• Sr. Member
« Reply #92 on: October 20, 2010, 19:56:19 »
Nema sanse, puko sam kao budel ovo kolo.. jedino ta minimalna, to sam znao da nece bit preniska..

Offline Shody

• Jr. Member
« Reply #93 on: October 20, 2010, 20:08:42 »
Jos uvijek se nadam privatnm cb-u za podgoricu, atmosfera nece biti stabilna.

Offline Gabesz20

• Jr. Member
« Reply #94 on: October 20, 2010, 20:19:10 »
Jos uvijek se nadam privatnm cb-u za podgoricu, atmosfera nece biti stabilna.
Nema tu sansi

Offline Admin

• Administrator
  • Sr. Member
  • *
« Reply #95 on: October 20, 2010, 21:19:44 »
U 21 sat temperatura na Žabljaku 5.6 C
Vjetar slab sjeverni, umjereno oblačno.

Offline Gabesz20

• Jr. Member
« Reply #96 on: October 20, 2010, 21:37:08 »
U 21 sat temperatura na Žabljaku 5.6 C
Vjetar slab sjeverni, umjereno oblačno.
Mislim da ovaj vetar otkriva za nas da li ce se temperatura jos mnogo spustati!

Offline Admin

• Administrator
  • Sr. Member
  • *
« Reply #97 on: October 20, 2010, 21:59:10 »
Ako vjetar ostane ispod 2m/s, a ostane promjenljivo oblačno temperatura će se spustiti ispod 1.

Offline Gabesz20

• Jr. Member
« Reply #98 on: October 20, 2010, 22:04:15 »
Ako vjetar ostane ispod 2m/s, a ostane promjenljivo oblačno temperatura će se spustiti ispod 1.
Moguce, al ako ostane ovih 3m/s onda bas i nisam siguran! Mislim to je neko molje misljenje, sto ne znaci da ce tako i biti!

Offline Admin

• Administrator
  • Sr. Member
  • *
« Reply #99 on: October 20, 2010, 22:32:47 »
Naravno, ako ne stane vjetar vrlo je diskutabilno šta će se dešavati sa temperaturom.