Mislim da će sjutra u Kolašinu da ipak bude prilično niža temperatura od današnje. I sami znate koliko su gradovi na sjeveru osjetljiviji na prodore hladnog vazduha, od gradova na jugu (a naročito primorju). Tako da se slažem sa Transmatom da Bar i Podgorica neće ni osjetiti to zahlađenje, ali mislim da Kolašin hoće (trebalo bi da će tokom cijelog dana imati nisku oblačnost, što danas nije slučaj).
I ja sam se vodio tom "tradicijom", ostavio sam Kolasin preko 10 stepeni hladnijim od juga (uz prijepodnevnu kisu koja tamo tinja duze nego inace, taj prevoj akumulira padavine iz skoro svih pravaca, kao sedlo izmedju sjevera i juga) i da Tmax, kako Madjo primijeti, ne bude mnogo veca od Tmin generalno u sjevernim gradovima ... a i ovamo ocekujem da ce nad Pg biti mnogo onih brzih kumulusa, tako cestih posle kise kad se otkidaju sa planina i prelaze noseni sjevernim vjetrovima posle prolaska ciklona ... ali ako ne bude oblacnosti, ode temp gore jos vise

Inverzija ne bi trebalo da utice na parametre sjutra u ovom ciljanom periodu.
I da, nadam se jednom manjem uraganu kod Bara oko podne, da mi nadomjesti onaj vjetar