METEOROLOGIJA > Vremeplov

Beograd

(1/4) > >>

Miloš:
Za sve vas koji imate brži internet, i koji imate živaca da sve ovo pogledate, evo današnjih slika iz Beograda. Prizori na nebu i pod njim su bili prelijepi.

Situacija u toku dana se nije razvijala kako sam očekivao i mislio sam da će nas sva akcija zaobići. Ipak, u poslednjem trenutku se na radarskom snimku pojavilo nešto sjevernije od Beograda:I tako se dogovorim sa kolegom sa SM foruma da odemo zajedno do Kalemegdana u "stormčejsing". Dok smo stigli, radarski snimak je izgledao ovako:On je ipak stigao prije mene i već zauzeo pogodnu poziciju za fotografisanje:Sa sjevera su prijetile kišne zavjese i povremeno je grmilo:

Pljusak u Borči:Međutim, postajalo nam je jasno da to nije najjači oblak i zato smo promijenili lokaciju i našli mjesto sa dobrim pogledom ka istoku.
Zatekao nas je mnogo ljepši oblak:Jak pljusak u istočnim dijelovima grada, sa druge strane Dunava:

Na jugu se razvijaju novi oblaci:Uskoro počinje pljusak i na vrijeme smo se sklonili na sigurno mjesto:Radarski snimak u tom trenutku izgleda ovako:Pljusak nije dugo trajao i kod nas na Kališu je palo svega 1mm, koliko je zabilježeno i na Vračaru. Nekoliko puta ja jače zagrmilo i nakratko je bilo jačeg vjetra.
Cb odlazi dalje ka jugu. Kišne zavjese negdje iznad centra:I na Novom Beogradu je još uvijek padalo po malo:Nebo iznad nas zanimljivo:Na zapadu se polako pojavljuju prelijepe boje:Nakovanj oblaka koji je harao Banatom tokom popodneva:Na ušću dveju reka :):Banaćanin polako ulazi u Srem, ali je vidno bio sve slabiji:U potrazi za zanimljivijim oblakom:U međuvremenu je oblak koji nas je napuštao na jugu izgledao sve zanimljivije. Kišne zavjese nad Avalom:Oblak izgledao sve ljepše:Banaćanin:Južni Cb, sad se već jasno vidio i vrh:Kako nas je napuštao, vidno je jačao:Prema zapadu potpuno drugačija slika:Soliteri i zavjese:Jedan od vrhova (pileus):Najizraženiji nakovanj u tom trenutku:Oblak na jugu nas polako napušta:Oblačnost na zapadu je polako formirala liniju:Zalazak sunca je bio za pamćenje:Lijepo se sunce provuklo kroz oblake:Doviđenja dragi ljudi, vidimo se sutra ujutru, na drugoj strani svijeta:  :sunOblak i pobjednik:Kad se smrklo, povremeno je sijevalo iz oblaka ka zapadu i jugozapadu.
Radarski snimak je tada izgledao ovako:Dugo sam čekao dok neka od munja iz ovog Sremskog oblaka uleti u moj objektiv:I na kraju dočekao:Za kraj oblak u kom je neko upalio sijalicu:Sve u svemu, jako sam zadovoljan današnjim oblacima. Za prvi put ove godine, i više nego dobro.
Nadam se da ste uživali u reportaži.

sanjin:
Bravo Milose znao sam da u tebi lezi pjesnicki duh....

Miloš:
Da znaš da pišem pjesme.  :08:

sanjin:
Baci jednu da procitamo...

SnowHunter:
Odlično, Miloše!  :109:
Kod mene na Zvezdari je nekoliko minuta bio izuzetno jak pljusak, nemam pojma koliko je bilo padavina, ali svakako više od ovih 1mm iz Karađorđevog parka.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version