METEOROLOGIJA > Meteorološki instrumenti i oprema

Klasični meteorološki instrumenti

<< < (17/18) > >>

demijan:
ala me obradova ova fotka !!  :105: to je kraj meni jako blizak a i imao sam udjela u postavljanju ovog meteo zaklona i bila su to sjajna 2-3 dana u šavniku.i normalno,jedan veliki pozdrav za druga deja koji vršio,a po redovnosti podataka,djeluje mi kao i da danas vrši mjerenja na njoj. :45:  :47:

Fraka:
Uh, sto je lijepo  :101:

Mađo:

--- Quote from: demijan on January 26, 2013, 11:25:12 ---i normalno,jedan veliki pozdrav za druga deja koji vršio,a po redovnosti podataka,djeluje mi kao i da danas vrši mjerenja na njoj. :45:  :47:

--- End quote ---

Vala Dejo ima pozdrav i od mene  :105:  :109: :109: Itekako se vrše mjerenja, količina padavina tačno u decimalu svako jutro, čak i kad je bio onaj veliki snijeg u februar 2012. Što znači da mu nije bilo muká podranit i zamijenit kišomjer a onaj ostaviti da se otapa.  :109:
Vala da se što pitam častio bih ga parôm  :27: i motivisat ga da nastavi tako.
On jedan je redovniji sa podacima nego po dvojica-trojica koji rade na glavnim stanicama.  :27: :27:

zec:
Mnogo zanimljivih stvarčica možete videti OVDE.

Mađo:
Povećan kapacitet kišomjera na Njeguše sa plastičnom izolovanom posudom.  :11:  :81:


I nosač je trebalo spuštit za dužinu posude.  :81:


Naravno, kada budu velike padavine jedino onda će se slivati u novu posudu jer unutra imam metalnu bocu kapaciteta 80 mm padavina,koja je praktična za sipanje u menzuru.
U planu je kad dádne vrijeme, da se na dno ugradi česmica i veliki providni súd u koju će se slivati svaka kap...  :122:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version