METEO ARHIVA > 2017

Avgust 2017.

<< < (86/87) > >>

Bura:
Veliki požar izbio je na brdu iznad Bara. S obzirom na to da se i večeras očekuje bura biće problema. Ipak, blizu su naselja Zeleni Pojas i Šušanj pa se nadam da će se ovaj požar brzo suzbiti.   :80: :82: :41: Da 'oće više ovo ljeto otić, dosta je više.

Evo u medijima piše kako je požar izbio. Svašta bih sada izrekao na račun jedne budaletine koja može katastrofu da izazove, ali ću se suzdržati.  :31: :35:

Evo slike sa http://mondo.me/a626943/Info/Hronika/Bar-Veliki-pozar-iznad-Susanja-FOTO-VIDEO.html
http://www.vijesti.me/vijesti/izgubljeni-poljak-zapalio-vatru-da-bi-pokazao-gdje-je-pozar-zahvatio-citavo-brdo-952183

Današnji maksimalac u je Baru 33.3°C, bura je učnila svoje.

U Houstonu je do večeras zabilježeno 800 mm kiše.  :52:

SnowHunter:
Danas na Biogradskom jezeru izuzetno nizak vodostaj, dosta oblaka i svježe - temperatura popodne je bila oko 20°C:

staracfoco:
Jutros magla i studeno.T 8stepeni.

Bura:
Noćas se bura ne očekuje u Baru, trenutna T 22.9°C.

Dim od požara oko Bara je vidljiv i sa satelita:  :52:Večeras je stanje mnogo bolje, požar je suzbijen prema svim naseljima, a s obzirom na to, kao što gore napisah da se vjetar ne očekuje, nadam se da će se stanje dodatno poboljšati.

SnowHunter:
Kakav divan dan za nama.  :43: :43: :43: S forumašem Neđom veći dio dana provedoh na potezu bjelasičkih vrhova Razvršje (2033 m), Šaraparac (1966 m) i Crna Lokva (2008 m) u, nažalost, neuspješnoj potrazi za jamom-pećinom sniježnicom. Dan kao iz snova, vidljivost beskonačna - od Ljubišnje do Maja Jezerceta sve planine kao na dlanu, temperatura u zoni 2000 m oko petnaestak stepeni - kad se čovjek kreće vrlo prijatno u kratkim rukavima, kad sjedi i odmara nije loše nečim se prigrnuti.

Jugozapadna strana pomenutih vrhova je ogromna pitoma livada, prava botanička bašta. Razvršje:Crna Lokva:Raj na zemlji, Šaraparac je skroz lijevo:Sjeveroistočna strana je drugi svijet, ima strmih stjenovitih odsjeka, ogromnih, dugačkih točila i dosta bora krivulja:Pod samim Razvršjem se nalazi pitoma dolina koja skuplja ogromne snjegove i zna biti puna istog do duboko u ljeto. Nažalost, ovog puta smo zakasnili:Nijesmo jedini uživali u divnom danu - goveda u zoni 1900m+:Još jedno čarobno mjesto - Dolovi Lalevića na 1670mnm gdje su se uz hladno pivo mogli sumirati utisci sa izleta:Na kraju je GPS pokazao 35 pređenih kilometara, uz preko 1500 visinskih metara, tabani su u plikovima, ali je duša puna...  :43: :43: :43:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version