METEOROLOGIJA > Vremeplov

Novi rekord dnevnih padavina u CG!

<< < (2/2)

Mađo:
Teško, SH, da bi ikakva tehnika gore izdržala na duže vrijeme.Jednostavno, u selo nema niko, a čoek koji mjeri je preko zime u Boku.Valjda je ove zime češče izlazio gore...
Čim nema nikoga, struja kad fali dođe na proljeće, putevi se ne čiste...da ne pominjem moguće krađe opreme...

E jedino kada bi neko gore bio za stalno, onda je moguće,ali vjeruj- moj Velji Kraj je Pariz za to mjesto, nažalost.  :56:

Itekako sam sumnjičav u te dnevne podatke.Okej je za mjesečne i godišnje, ali dnevne - iz iskustva znam da nije isto izmjeriti padavine śutra ujutro u 7 ili popodne ili za 2 dana.
I vjeruj da Zavod ne vodi mnogo računa o tačnosti podataka kada su padavinske stanice u pitanju.Dovoljno je da ti navedem za Njeguše neke istorijske podatke,pa sam poređenjem sa mojim mjerenjima utvrdio da- čoek nije uopšte mjerio sniježne padavine!  :52:

SnowHunter:
Tako je kako je, što ne možemo promijeniti - možemo se pomiriti...   :83:

A ova crkvička brojka je postala zvanična, pa tačna ili ne - zabilježena je, pamtiće se i pominjati. Ako, u međuvremenu, ne dođe neka još veća.   :120:

Inače na Crkvicama je između dva velika rata 1927. izmjerena dnevna količina od 480mm, a još ranije za vrijeme austrougarskih mjerenja čak i 550mm, ali za to, nažalost, ne mogu da pronađem zvaničnu potvrdu. Ovo govori da je 511.8mm gore moguće.

Mađo:
Naravno da je moguće.Ne sporim to, samo mjerenja ukoliko je tačno da se ne vrše kako treba.

Inače, tog 30.novembra 2014 godine kod mene je izmjereno 114 mm kiše.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version