METEO ARHIVA > 2015

Jul 2015.

<< < (3/96) > >>

skener:
Tacno tako, ali osim sto drzi T visoko istovremeno i hladi vodu i imamo situaciju da ce biti paklene vrucine, a necemo moci da se rashladimo u moru jer je temp vode uglavnom 20-21

Fraka:
Ne ladi to vodu nego se ogromna masa ladne vode nalazi kod Otranta i krece uz oalu Albanije sve do pola Dalmacije.. mozes vidjet na sajt zavoda.
Ja sam ispod Sardinije trenutno, citav dan jak levant, oblacno i fino uz Tmax 26.4

sone:
Ovo je strahota sto ovaj "Vruc Vjetar" radi.Konstanrno zalivam dvoriste i biljke ali on sprzi list na svemu.Bijah sinoc do Martinica,Prentine glavice,duvao jak sjeverni vjetar pred mrak,na udare vrlo jak dok je u Podgorici u tim trenucima bilo mirno.Zbilja neko cudno vrijeme,jutros se budim u znoju bez obzira na otvorene prozore i promaju sto sam napravio.

Admin:
U pravu ste, i Skener, i Fraka. Sjeverni vjetar u dobroj mjeri definiše T mora kod nas. Ukoliko sjeverni vjetar (posebno sjeveroistočni)  duže traje tada se i povećava uticaj temperature vode (ali ne površinskih slojeva) koja stiže iz područja Otranta.
Evo jutrašnjih T površine vode na osnovu satelitskih mjerenja

Bura:
U Baru je sada (14h) "hladnije" nego tokom cijele protekle noći. Bura je Bar sinoć baš dobro fenirala pa je temperatura samo pred jutro nakratko sišla ispod 26°C. Međutim, bura je počela duvati oko 21h, a do tada se temperatura u Baru uspjela spustiti do 22.3°C pa je to ujedno i jutrošnji minimalac.
Noć je bila teška i za ostale primorce, a Podgoričani su se već i navikli.  :13:

U Baru trenutno T 27°C, Ulcinju i Herceg Novom po 33°C, u Podgorici 34°C.  :26:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version