METEOROLOGIJA > Vremeplov

Obilan grad,kiša,tornado u Bajmoku kod Subotice

(1/1)

zec:
Kratak izveštaj koji zaslužuje da bude pomenut na forumu.

Okolinu Subotice je 12. marta oko 13h zahvatilo snažno nevreme sa obilnom kišom,obilnim gradom.Ono što je bilo najzanimljivije je to što je oblak stajao u mestu nekoliko sati,to  je bilo zaista čudno,jer su ostali oblaci bili nošeni jugozapadnim strujanjem.Oblak je bio vrlo mali,ali snažan.U periodu od 14:45-16:45 dostizao je refleksiju od 50dBz-a,pa čaki malo više.Za to vreme je palo preko 100mmkiše,a došlo je i do formiranja gradnog pokrivača.Ulice,krovovi,njive,sve je bilo pokriveno ledom.Ono što je neuobičajeno za ovo doba godine je to što je oblak doneo i tornado!

Oblak u periodu izmedju 14:45 i 16:45 na radaru.Grad i pijavica.
Kao sneg da pada.

Zimska idila. :-)Pogled na oblak iz Osjeka.

Superćelija u Šapcu-nedelja.

Cirius:
 :45:    dobar izvještaj,  ali ovo je više za aktuelne vremenske prilike ...  ovđe su, u skladu sa nazivom, uglavnom osvrti na neke minule događaje ...   

zec:
Nisam znao u koju temu da postavim,jer ovo sigurno nije toliko uobičajeno za mart mesec,a i ova vremenska pojava je bila zaista ekstremna.Moje mišljenje je da zaslužuje mesto u temi vremeplov,jer je dogadjaj bio zaista veliki,iako se desio pre 4 dana,tj. dosta skoro.

Uostalom,ne znam zašto bih stavljao u podforum aktuelne vremenske prilike kada ovo svakako tamo ne pripada.Koliko ja znam u podforumu aktuelne vremenske prilike se piše trenutno stanje vremena,a ne vremensko stanje od pre par dana,ili ne? :23:

Naravno,ukoliko smeta i ne odgovara ovde možete svakako premestiti u odgovarajući podforum. :83:

Cirius:

--- Quote from: zec on March 15, 2013, 20:54:41 ---Uostalom,ne znam zašto bih stavljao u podforum aktuelne vremenske prilike kada ovo svakako tamo ne pripada.Koliko ja znam u podforumu aktuelne vremenske prilike se piše trenutno stanje vremena,a ne vremensko stanje od pre par dana,ili ne? :23:

--- End quote ---

Odradi se tamo i retrospektiva za koji dan unazad,  naročito kad ima i fotografija ...  ovako svjež događaj može da ide u aktuelne,  a one će same jednog dana biti vremeplov     :83:    nećemo ga selit' sad niđe,  nego za ubuduće da damo smjernice za ovaj podforum.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version