Sta je sa zavodom kao da dolazi uragan Katrina 
Zavod je u zakonskoj obavezi, kako zbog propisa naše države tako i zbog propisa Svjetske meteorološke organizacije, da izdaje ovakva i slična upozorenja pri i samo potencijalno opasnim vremenskim prilikama. Dakle, upozorenje mora biti izdato kada očekivane vremenske prilike pređu neki prag (lupam, 50 mm kiše za 12 sati ili brzina vjetra preko 15 m/s). Pragovi su za svaku državu određeni i za svaku su različiti, jer za nas je tipa 100 mm kiše nešto što je redovno, a 100 mm kiše u nekoj državi u centralnoj Evropi napravi katastrofalne poplave, kod njih će taj prag npr. biti 30 mm (opet lupam). Mislim da je samo razlika u tome što u posljednje vrijeme one privlače pažnju medija pa tako stižu i do nas običnih ljudi. Prije su upozorenja interno slata raznim službama koje su zadužene za postupanja u slučaju opasnih vremenskih prilika kako bi se pripremile za taj period, da bi stanje u takvim uslovima održavali redovnim, smanjili mogućnost za štete itd. (kao što su to npr. Direktorat za vanredne situacije, službe zaštite i spažavanja, službe za održavanje puteva, lučka kapetanija i druge...); sada se vjerovatno upozorenja šalju i medijima, pa ponavljam, na taj način sve izgleda malo pompeznije. Ali, kažem, Zavod ne radi ništa drugo što nije radio i dosad, samo što informacije sada stižu i do nas.
Izvinjavam se za skretanje s teme, ali osjetio sam potrebu da to objasnim jer me dosta ljudi posljednjih dana to pita.

U Baru vjetrovito, jugo je podivljao prije par sati. Kiše gotovo da nije bilo osim slabe oko 16h i od toga se nakapalo 0.1 mm.
Sa zapada nam stiže ova linijska nestabilnost, Boka je već zahvaćena, ostatak primorja biće na udaru u narednih par sati. Biće tokom noći dobre kiše.