Postovani g.dine Micev,
obracam se prije svega Vama, jer znam da ste nadlezno lice u HMZCG. Obzirom da povremeno pratim diskusije na ovom forumu (a i amaterski me interesuje prognoza vremena zbog poslovnih obaveza), APELUJEM na Vas da izdate neku vrstu upozorenja ili posaljete obavjestenje koje bi procitali spikeri informativnih emisija ovdasnjih tv stanica konkretno o vecerasnjem ocekivanom nevremenu. To moze itekako znaciti odredjenom broju nemocnih ljudi u raznim krajevima Crne Gore (posebno na sjeveru)
Puno Vas pozdravljam.
Vezano za ovu temu imam obavezu (licnu) da se izjasnim.
Najprije se obracam Mladenu, koji je novi clan (ja sam takodje novi, ali zato sto je ovo nova verzija starog foruma, a stari postovi su na zalost nestali, kao i sva nekadasnja prica NADLEZNIH ljudi iz HMZCG da ce se potruditi da uloze i ohrabre mlade ljude da se bave meteorologijom i doprinesu istoj)
Mladene, kao prvo, secam se i gorih vremenskih neprilika , a da nisu uopste ispracene ili najavljivane od strane HMZCG.) Moram malo da kritikujem, i onako to niko ne radi.
Kao drugo, uopste ne postoji zvanicno upozorenje iz HMZCG koje je upozoravalo na neke vremenske nepogode (pazljivo procitaj zvanicne prognoze), a i da postoji , ono bi obicno bilo OPŠTEG karaktera, tipa : "mećava na sjeveru, i snijezni nanosi", a to bi, slozićeš se, bilo od male koristi , jer nije definisano na kojem konkretno lokalitetu bi se to desilo. .....ok, znam, tesko je , obzirom na grubu rezoluciju modela, i specificnu mikroklimu mjesta po sjeveru to sve prognozirati.(dobro sam upoznat sa tim problemom, kao i problemom da imamo malo glavnih meteo stanica) Ali poenta je da se malo ko i
trudio oko toga da usavrsi prognozu.
S druge strane veceras sam cuo interensantan komentar, (obzirom da me cesto ljudi pitaju za vrijeme, pa pokusavam da im pomognem) jer su svi od jednom isprepadani kao da će smak svijeta. A ja ih pitam : "pa gdje ste sve to culi? " A oni odgovaraju, : "pa Branko Micev nas plasi evo vec nekoliko dana,"
Branko, no hard feeling's ok ?
I na kraju, Mladene, u koliko mogu da pomognem oko prognoze, slobodno mi se obrati privatnom porukom, i ja cu pokusati da pomognem. Znam da to nece biti dobra prognoza kao iz HMZCG , ali ću se makar
potruditi.
Veliki pozdrav.