Nije meteorologija, ali zaslužuje mjesto na forumu > Putovanja i izleti - svijet
Cestarina (putarina) u Hrvatskoj
Rade:
--- Quote from: Admin on April 17, 2012, 23:23:34 ---
Planirao sam sa porodicom ljetovanje na sjeveru Italije, a htio sam 4-5 dana provesti i u Hrvatskoj, skoknuti do Zagreba, do Plitvica, .... toliko lijepog ima se za vidjeti u Hrvatskoj, ali cijene cestarina djeluju demotivišuće.
--- End quote ---
Razmisli o putu van autoputa, kad se vozi autoputem ništa ne može da se vidi i cijela zemlja izgleda jednolično...
Ja sam bio prošle godine sa drugom do Ljubljane autoputem jer smo žurili, inače je mnogo ljepše mimo njega ić...
Vidi onaj sajt što sam ti dao, isplati li se ić "alternativnim" putevima, ako isplati, onda će vam sigurno i ljepše bit ! ;)
Admin:
Upoznat sam sa mogućnostima viamichelin-a, a imam i dobar GPS-autonavigator. Ovih dana ću ubaciti i najnovije Igo mape.
Vjerovatno ćemo u odlasku koristiti alternativne puteve, razgledati, odmarati, a u povratku brzo nazad auto-putem.
Admin:
Ima li kakvih najava da će ulaskom u EU i Hrvatska uvesti vinjete i učiniti cestarine prihvatljivim?
goga:
nažalost nema ... mislim na našu žalost jer cestarine mi odnesu bolje da ne kažem koju cifru :35:
Bole-PG:
--- Quote from: goga on January 17, 2013, 09:35:56 ---nažalost nema ... mislim na našu žalost jer cestarine mi odnesu bolje da ne kažem koju cifru :35:
--- End quote ---
Vala neka i onako su vam prazni putevi ,ali po meni najbolje uradjeni autoput u ovom dijelu Evrope,prolazio sam austriju ,sloveniju italiju ,ipak vas je po meni najbolji a i najmiliji meni.Prelijepa odmaralista.Skradin :43:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version