METEOROLOGIJA > Prognoza vremena

Februar 2023.

(1/15) > >>

sanjin:
Drugog-trećeg februara ciklon u blizini Otranta. Modeli za sada neusaglašeni po pitanju količine i vrste padavina.
EC topliji i suvlji (što je nelogično), pa bi slab do umjeren snijeg padao samo iznad 500mnv. Po GFS gotovo siguran snijeg u nizijama i to nemale količine. Položaj i putanja ciklona najviše odgovaraju jugoistoku. Nadam se najboljem za PG. :79: :79:

Nakon ciklona žestoki zalad (do -15 po visini).

scepo:
Nije ovo situacija za ravnice, problem T2m, i padavine u najtoplijem dijelu dana, pricam za ovaj scenario koji daje Gfs, ali dobro je da su svi usaglaseni oko hladnoce, pa valjda i neki ciklon uleti, red bi bio vise :67:

vanja:
barem se nešto dešava, pratićemo bogami  :121:

Nikola:
GFS 12Z dosta dobar za 2.feb, imali bi vedrine do kasno u noć i naoblačenje uz brze padavine na -3C a pri kraju padavina ide i do -5C.Doduše to bi bile uglavnom slabe padavine,nekih 1mm/h,ali teško da se EC može složiti sa tim posebno što se T tiče.Što kaže Šćepo nadamo se nekom ciklonu dok je hladnoće u prvoj dekadi.

Nikola:
Dobar EC 12Z. Glavnina padavina ide 3.feb iza ponoći do ujutro uz -4/-5c,teško da bi bilo formiranja pokrivača,ali sniježnih padavina svakako.Cetinje bi moglo dobro da prođe,ovdje bi Bar i Ulcinj imali pokrivač,to su njihove situacije  :79: samo da se održi ovo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version