Pravila meteo.co.me/forumi > Pravila foruma

Postavljanje slika-uputstvo

(1/1)

Madjo:
Evo jopet. :75:

Pođite na adresu http://imageshack.us/, registrujte se, da bi uploadovali vašu sliku kliknite na BrowsePošto ste odabrali sliku koju želite uploadovati,kliknite na UploadSačekajte da se učita slika,pojaviće vam se ovo dolje. :81: Pored opcije Direkt link markirajte adresu slike i  kliknite desnim tasterom od miša i kopirajte link  :81: CopyVratite se na forum; ubačite code za sliku [ img ][ /img ] i unutar koda ubačite link slike koju ste uploadovali jednostavno na Paste i to je toPreporučujem da prije uploadovanja slike smanjite rezoluciju na 800x600 pixela.
I da je u jpg formatu.

Madjo:
Da postavim uputstvo kako da smanji veličina fotografija a istovremeno zadrži kvalitet pomoću programa Irfan Wiew i to u svega 4 koraka.

Dakle,skinite program Irfan Wiew ođe  :81: http://www.irfanview.com/main_download_engl.htm , instalirajte i idemo.  :114:

1. Pokrenite program, otvorite sliku na File pa na Open.Odaberite Image i kliknite ispod na Resize/Resample.


2. Otvoriće vam se prozor, na desnoj strani odaberite veličinu 800x600 Pixels i kliknite dolje na Ok.


3. Slika se smanjila, sada treba da je sačuvate a da zadržite original,za svaki slučaj.Kliknite na File i dolje na Save as.


4. Otvoriće vam se direktorijum đe ćete sačuvat sliku, odaberite obavezno JPG-JPEG Format,zatim na desnom prozoru postavite kvalitet slike koliko vam odgovara, i na kraju Save.Ovim postupkom ste fotografiju umanjili na idealnu veličinu za forum,a istovremeno je zadržan kvalitet .

Cirius:
Imageshack više nije toliko popularan.  Ima li alternativa,  jesu li bolje,  zašto itd ? 

Madjo:
Naravno da ima.

Vaše fotke možete podići na sljedeće adrese  :81:

http://www.postimage.org/

www.photobucket.com

http://www.easilysharing.com

http://imgur.com/

http://tinypic.com/

http://www.slikomat.com/


...

U svakom slučaju, preporučujem da se registrujete na neki od gorenavedenih servera, tako da vaše fotke ne budu nakon izvjesnog vremena izbrisane.

A procedura kačenja fotki na forum je slična kao na Imageshack.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version