METEOROLOGIJA > Prognoza vremena

Decembar 2021.

(1/18) > >>

Nikola:
Do zahlađenja u petak,snijeg će padati uglavnom iznad 1600mnv.U petak nakon 9-10h a posebno od podneva intezivne jake sniježne padavine na sjeveru i u planinama centralnog dijela,a krajem dana i uveče do prestanka padavina pahulje su moguće i u Nikšiću.Treba uzeti sa rezervom količinu padavina jer se forsira centar ciklona u Tirenskom moru.
Nedelja i početak naredne sedmice djeluje povoljno za snijeg u višim oblastima.

sanjin:
Dvadesetčetvoročasovne sniježne padavine (u mm) od sjutra do subote u 7h:

boka:

--- Quote from: sanjin on December 02, 2021, 20:00:44 ---Dvadesetčetvoročasovne sniježne padavine (u mm) od sjutra do subote u 7h:--- End quote ---
Bit ce to jedan odlican snijeg za Zabljak  :04: :04: :04:

sanjin:
Sjutra popodne novi front koji će sjeveru donijeti snijeg. U utorak na jugu i u centralnim predjelima suvo uz jak sjeverac. Na sjeveru će još biti slabog snijega. U četvrtak ponovo kiša. U narednu subotu moguć sniježni scenario za sjever države.
Sve u svemu, narednih minimum 10 dana bez šansi za pravu zimu. Niži krajevi će čekati drugu polovinu mjeseca. GFS crta bajke oko Nikoljdana ali to je predaleko.

Nikola:
U zonama iznad 1300mnv,na jugu 1500mnv naredne sedmice većina padavina biće snijeg,GFS daje oko 200mm,kao i obično date zone planina centralnog dijela dobiće metarski pokrivač.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version