METEOROLOGIJA > Temperatura, padavine, vjetar...

Grmljavina

(1/2) > >>

Rade:
Može li neko da mi objasni kako na ovim slikama nastaje grmljavina iz vedra neba:

http://www.si-vreme.com/vreme/europa/strele/vreme-12h.gif

markosoc:
Mogu ja da ti pomognem.
Ratovanje vremenskim neprilikama....


http://www.elektroauto.ba/KISIK/razlog_nestajanja_vode_aralskog_mora.html

Madjo:
Eto uz veliku sreću ufatih i ja ne jedan nego tri groma  :52:  :21:  

Što mislite, kolike su šanse da ufatite grom sa fotoaparatom čija je maksimalna ekspozicija 8 sekundi plus postprocesuiranje fotke koje uzme nekih 20 sekundi a to pokušavate iz njeguške rupe 2×1 km a da su okolo vas brda i planine od 1200-1700 metara nadmorske visine ? Bogami jadne.  :16:

Nakon prve žestoke grmljavine i blicanja koje ufatih na prvi pogled na displej fotoaparata izgledalo je da je fotka pregorela, iako su podešavanja bila na apsolutni minimum što se tiče osvjetljenja i ISO.Kada bi vas neko pitao u koje doba dana je ufaćena ova dolje fotka rekli bi ste u podne.  :07:


Mislim da sam opalio put 150 fotki od kojih se jedva može iskoristit nekih petnaestak.


A ovo je Štirovnički četvorozubac, dobijen na poklon od boga mora, Posejdona.  :48:


Korigovanjem dubine polja dođoh do solidnog rezultata.
Ovo je svakako bilo dodatno iskustvo.

 

Miloš:
Odlično Mađo, pogotovo treća!  :109: Ja, inače ni nemam produženu ekspoziciju na fotoaparatu. Koristim potpuno drugačiju tehniku, kontinuirano slikanje, pa šta uleti. Ispostavilo se da ni tako nije loše.
Mene baš čudi da su ti ISO i osvjetljenja bila podešena na minimum, s obzirom koliko su svijetle slike. I jesi li white balance podesio na custom ili automatic? Nekako mi djeluje da boja više vuče na roze, nego što je prirodno...

Madjo:
Da, ISO na 64, osvjetljenje na minimum, ali toliko je snažno blicanje da gotovo čovjeka zaslijepi.Treća slika je dobro ispala najviše zato jer je izvor svjetlosti bio podalje od mene.  :45:
Dobro si primijetio da je balans bijele na custom.  :109:  To koristim zato jer daje nekako nježniju fotografiju,možda u ovom slučaju nijesam trebao koristit custom, a možda je to zato izraženo jer sam koristio hromatske boje u podešavanjima.
Chrome color daje nešto tamniji(ili dublji) ton.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version