METEOROLOGIJA > Aktuelno vrijeme

Svijet

<< < (193/194) > >>

Nikola:
Mislim da Mediteran posle duže pauze očekuje 'Mediteranski uragan' koji će se formirati u noći nedelja-ponedeljak na potezu Pirinejsko poluostrvo - Korzika, a dejstvo će se na sreću osjećati najviše iznad mora. Marsej, Monako i Đenova bi eventualno bili na udaru jačih padavina i vjetra ali kao tropske oluje više nego uragana koji bi Mogao da uđe u kategoriju 1 po S-S skali uragana, sa ispod 990mb u oku i udarima preko 130km/h. Novitet je što bi to bio prvi zabilježen u avgustu, makar po dostupnoj arhivi u kojoj ne vidim da je to prije zabilježeno.

Nikola:

--- Quote from: Nikola on August 24, 2023, 17:49:51 ---Mislim da Mediteran posle duže pauze očekuje 'Mediteranski uragan' koji će se formirati u noći nedelja-ponedeljak na potezu Pirinejsko poluostrvo - Korzika, a dejstvo će se na sreću osjećati najviše iznad mora. Marsej, Monako i Đenova bi eventualno bili na udaru jačih padavina i vjetra ali kao tropske oluje više nego uragana koji bi Mogao da uđe u kategoriju 1 po S-S skali uragana, sa ispod 990mb u oku i udarima preko 130km/h. Novitet je što bi to bio prvi zabilježen u avgustu, makar po dostupnoj arhivi u kojoj ne vidim da je to prije zabilježeno.

--- End quote ---
https://www.ilmeteo.it/notizie/meteo-prossima-settimana-ci-aspetta-un-luned-nero-vediamo-cosa-ha-previsto-lultimo-aggiornamento-124627

I oni su ga primijetili, mada poslednji izlazi daju brži prolazak visinskog ciklona i ukidaju mogućnost njegovog formiranja.

boka:
Eto krajnji sjever,sjeverozapad Italije ima snijeg danas na 2000+ metara.

 :109: :109: :109:

Matija Milosevic:
Jel moguće da je u Minhenu 50 cm snijega  :79:
Gledam snimke u lajv kameru

Bura:

--- Quote from: Matija Milosevic on December 02, 2023, 12:49:55 ---Jel moguće da je u Minhenu 50 cm snijega  :79:
Gledam snimke u lajv kameru

--- End quote ---
Tako je. Prema synopu u 19h na aerodromu 43 cm, a u samom gradu 45 cm.  :79: :79:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version