METEO ARHIVA > 2014

Oktobar 2014.

(1/24) > >>

Cirius:
Sa 15,5'C u ovoj tihoj i vedroj noći počinje oktobar 2014.

SnowHunter:
Mali prikaz vremenskih prilika u prethodnoj dekadi i cijelom mjesecu...

Prvo idu temperature u trećoj dekadi septembra na glavnim stanicama:Opet situacija u kojoj je Podgorica hladnija od all-time prosjeka, a Bar topliji. Odstupanja su manja od 1°C, što dekadu stavlja u zonu temperaturno normalnih prilika:

Brojke za cijeli mjesec - odstupanje u odnosu na prosjek 1951-1990 je uglavnom negativno:U odnosu na cijeli period meteo osmatranja Podgorica je hladnija za 0.9°C, Bar topliji za 0.7°C. Srednja podgorička temperatura u ovom mjesecu je na 28.percentilu, što znači u zoni normalno, ali vrlo blizu zoni hladno koju graniči 25.percentil:

Da je ovaj podgorički septembar bio hladniji od uobičajenog pokazaće i broj tropskih dana. Ove godine je zabilježen samo 1 (jedan), a prosjek je 8.8:Mjesec su ipak obilježile padavine, pa evo pregleda:Prostorni raspored:Ostvarenost padavina se uglavnom kretala preko 200%, na dijelu Primorja skoro do 400%!Podgorica je ipak bila daleko od rekorda:Broj dana sa mjerljivim padavinama se kretao od 13 u Ulcinju do čak 21 u Bijelom Polju i na Žabljaku. Evo kako je to izgledalo u Bijelom Polju:

Nikola:
SH  :45:

Za oko 3c toplije u odnosu na juce; vedro i tiho T 19c

budva lastva grbaljska:
pretpostavljam da su ove septembarske padavine u vecini mjesta bile znatno iznad prosjeka zaista ovih 500 za budvu djeluju strasno :03: ali ovaj oktobar bi mogao biti ispod prosjeka bar kako sad kazu neke prognoze

Nikola:
Slaba kisa vec neko vrijeme.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version