METEO ARHIVA > 2014

Avgust 2014.

(1/28) > >>

SnowHunter:
Eto da i ja jednom otvorim novi topik...  :75:

Neka prvi avgustovski post bude o temperaturnim prilikama u julu. Prvo dajem pregled temperatura u trećoj dekadi jula na glavnim stanicama:Podgorica je imala vrlo izraženo negativno odstupanje (-2.0°C) od all-time prosjeka:U Baru druga slika:Pregled srednjih temperatura u cijelom mjesecu:Najhladniji podgorički jul još od 1986, odstupanje u odnosu na all-time prosjek je -1.3°C!!!Bar je čak iznad all-time prosjeka!!!Prostorni raspored temperaturnih odstupanja u odnosu na period 1951-1990, na sjeveru jul topliji od prosjeka:Žao mi je što nemam podatke u zadnjih 30-ak godina sa sjevera, vjerovatno bi gornja mapa bila sasvim drugačija - vjerujem da je i na sjeveru ovaj jul temperaturno ispodprosječan ako bi za poređenje uzeli zadnjih 30 godina...

Još jedan zanimljiv graf, prvi put još od 1980. Podgorica ima manje od 20 tropskih dana u julu:Na grafu podgoričkih odstupanja Tsr u ovom julu dominira plavo:

pg:
Super grafici SH
Umjereno oblacno i prijatno vrijeme T 26.8C

Južina:
Trenutno slaba do umjerena kiša, avgust počeo kako se samo poželjeti može.Nadam se da će nastavak biti sličan. :27:

pg:
Prijatna noc T 20.0C

Nikola:
Kretanja T u zadnjih 70 godina a logicno i ranije,sto se moze zakljuciti po grafovima ide talasasto,po serijama od oko 20 godina toplih/hladnih,par godina iza nas smo bili na vrhu 'toplijeg perioda' sad bi trebali da ulazimo u 'hladniji' period,naravno govorim za jul mjesec.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version