METEO ARHIVA > 2014

Jul 2014.

(1/31) > >>

Nikola:
Prijatna,vedra noc,T 19.6c,na Marezi 16c

pg:
Vedro T 23.3C

SnowHunter:
Mali klimatski prikaz prethodnog mjeseca. Mjesec su obilježile temperature u okviru prosječnih ili malo toplije, dok su padavine bile znatno iznad prosječnih, na krajnjem jugu u zoni ekstremno....

Prethodno, evo srednjih temperatura na glavnim stanicama u trećoj dekadi juna:Podgorica je imala blago negativno odstupanje od prosjeka, u Baru oko 1°C iznad prosjeka:

Temperaturno, cijeli mjesec je nešto iznad prosjeka 1951-1990, odstupanje je od +0.4°C na Cetinju do +1.8°C u Baru:Odstupanje u odnosu na all-time prosjek u Podgorici (+0.6°C) i Baru (+1.2°C) je nešto niže u odnosu na gornju tabelu:

Broj karakterističnih ljetnjih dana na glavnim i klimatološkim stanicama:Broj tropskih dana u Podgorici i Baru je nešto iznad prosjeka, obratite pažnju koliko su nekad barski tropski dani u junu bili zapravo rijetki:

Mjesec su svakako obilježile obilne padavine u drugoj dekadi. Ukupna mjesečna suma padavina u Ulcinju je rekordna od kada se vrše mjerenja i četiri puta je veća od prosjeka. Jedini ispod prosjeka je Plav, koji kao da je bio na nekoj drugoj planeti. Evo pregleda padavina:Prostorni raspored:Ostvarenost padavina u odnosu na prosjek na jugu iznad 200%, na sjeveru izuzev malih zona oko Pljevalja i Plava iznad 150%:

pg:
Sjajne tabele SH  :45:
Toplo T 30.8C

pg:
Dunuo sjever 4 m/s T 25.4C

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version