METEO ARHIVA > 2014

Maj 2014

(1/22) > >>

pg:
Nakon prijepodnevne kise dan je bio promljenljiv uz dosta sunca Tmax oko 18 ili 19C

Mađo:
Oblačno cio dan.Ne može se bez šporeta.Po Lovćenu još ima snijega.  :81:

Fraka:
Bio sam na Ivanova korita vas dan... sva 4 godisnja doba su se izmijenila gore danas... ajde, mozda nije bilo ljeta  :11:
Uglavnom, bilo je malo suncanih intervala, mnogo magle, vjetra, par pljuskova i naglih zahladjenja da se pomete coek... Cudo je planina  :105:

pg:
Oblacno T 17.4C

SnowHunter:
Sa malim zakašnjenjem slijedi statistički prikaz vremenskih (klimatskih) dešavanja u trećoj dekadi aprila, kao i u cijelom mjesecu. Nakon hladnije druge dekade, treća dekada aprila je bila nešto toplija od prosjeka, ali u zoni normalno - ovo su temperaturne brojke na glavnim stanicama:Odstupanje od all-time prosjeka u Podgorici je iznosilo +1.0°C, u Baru +1.7°C:

Kad je u pitanju cijeli mjesec, odstupanje u odnosu na period 1951-1990 se kretalo od +0.5°C do +2.1°C:U odnosu na cijeli period meteo osmatranja odstupanje u Podgorici i Baru je bilo nešto manje od +1°C:

Nakon dugog perioda vremena značajno toplijeg od prosjeka ušli smo u period umjerenijih temperaturnih odstupanja, što se lijepo vidi na grafu podgoričkih temperatura od početka godine:Što se padavina tiče, iza nas je kišovit mjesec - broj dana sa mjerljivim padavinama se kretao od 13 u Baru i Ulcinju do 21 u Kolašinu i čak 22 u Bijelom Polju. Ovo su padavinske brojke:Prostorni prikaz:Kada je u pitanju ostvarenost padavina u odnosu na prosjek najkišnije je bilo na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku gdje je mjestimično palo više od 200% prosječnih padavina:Pljevlja najvjerovatnije (ovo stoga što nemam podatke za period 2001-2004) imaju najkišovitiji april u istoriji mjerenja:Za kraj slijedi prikaz podgoričkih padavina, od početka godine smo na brojci od 885mm - i to je za sada u zoni ''kišno'':

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version